Tröttnat. Förskolelärarna Charlotte och Helene, på förskolan Nora Herrgård, har tröttnat på skadegörelsen som blivit mer förekommande. Foto: Kevin Wedin

Efter helgerna: Glassplitter och fimpar på förskolan i Danderyd

I ett inlägg på Facebook vädjar förskoleläraren Helene allmänheten att hålla extra koll på Nora Herrgårds förskola. Det efter att personalen vid upprepade tillfällen kommer till en stökig gård.

  • Publicerad 11:04, 14 maj 2018

Glassplitter, fimpar och möbler som gått sönder – så ser det ofta ut när personalen på förskolan Nora Herrgård kommer till sin arbetsplats efter helgen.

– Varje måndag måste vi städa efter helgen. Det kan vara krossat glas i sandlådan, sönderhoppade utemöbler eller att man slängt in cyklarna vi har i barnens lekstuga, säger förskoleläraren Helene Lindhoff som arbetat på förskolan i 15 år.

– Det är ju inte roligt det här och det har faktiskt blivit värre.

I ett Facebookinlägg vädjar Helene nu till boende i närheten att hålla utkik runt förskolan om man är ute under helgtid. Hon skriver även att allmänheten är välkommen att använda gården under kvällstid och helger men att man måste vara varsam med barnens saker.

– Just när det är glassplitter så blir man ju livrädd när det gäller barnen. Nu hade man tagit personalbordet för att på så vis komma högre upp för att ta sig till taket, men det slutade bara med att bordet gick sönder, säger Helene.

Inlägget i sin helhet:

"Jag arbetar som förskollärare på förskolan Nora Herrgård. Varje måndagmorgon innan vi går ut på våra gårdar med barnen, måste vi vuxna börja med att städa gårdarna. Allt från krossat glas i sandlådor, sönderhoppad möbler, cyklar som är staplade på varandra i barnens lekstuga, lek på taket, eldning på marken osv osv. Allmänheten är varmt välkomna att använda gårdarna kvällstid och helger, men vi vill att man ska var rädd om barnens saker!
Så nu en vädjan till Er som är ute och föräldravandrar, går ni i krokarna runt Nora, så ta en titt in på gårdarna. 
Tacksam för all hjälp!"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15