Tröttnat. Förskolelärarna Charlotte och Helene, på förskolan Nora Herrgård, har tröttnat på skadegörelsen som blivit mer förekommande. Foto: Kevin Wedin

Efter helgerna: Glassplitter och fimpar på förskolan i Danderyd

I ett inlägg på Facebook vädjar förskoleläraren Helene allmänheten att hålla extra koll på Nora Herrgårds förskola. Det efter att personalen vid upprepade tillfällen kommer till en stökig gård.

  • Publicerad 11:04, 14 maj 2018

Glassplitter, fimpar och möbler som gått sönder – så ser det ofta ut när personalen på förskolan Nora Herrgård kommer till sin arbetsplats efter helgen.

– Varje måndag måste vi städa efter helgen. Det kan vara krossat glas i sandlådan, sönderhoppade utemöbler eller att man slängt in cyklarna vi har i barnens lekstuga, säger förskoleläraren Helene Lindhoff som arbetat på förskolan i 15 år.

– Det är ju inte roligt det här och det har faktiskt blivit värre.

I ett Facebookinlägg vädjar Helene nu till boende i närheten att hålla utkik runt förskolan om man är ute under helgtid. Hon skriver även att allmänheten är välkommen att använda gården under kvällstid och helger men att man måste vara varsam med barnens saker.

– Just när det är glassplitter så blir man ju livrädd när det gäller barnen. Nu hade man tagit personalbordet för att på så vis komma högre upp för att ta sig till taket, men det slutade bara med att bordet gick sönder, säger Helene.

Inlägget i sin helhet:

"Jag arbetar som förskollärare på förskolan Nora Herrgård. Varje måndagmorgon innan vi går ut på våra gårdar med barnen, måste vi vuxna börja med att städa gårdarna. Allt från krossat glas i sandlådor, sönderhoppad möbler, cyklar som är staplade på varandra i barnens lekstuga, lek på taket, eldning på marken osv osv. Allmänheten är varmt välkomna att använda gårdarna kvällstid och helger, men vi vill att man ska var rädd om barnens saker!
Så nu en vädjan till Er som är ute och föräldravandrar, går ni i krokarna runt Nora, så ta en titt in på gårdarna. 
Tacksam för all hjälp!"

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Nu kommer populära racketsporten till Täby

Nyheter Fyra nya padelbanor till Täby Park Den första maj kan alla Täbybor spela padel på utomhusbanorna som just nu byggs i Täby Park.torsdag 21/3 16:21

Då öppnar Danderyds nya återvinningsstationer

Nyheter Stocksund och Danderydsvallen får mer sopsortering Boende i Stocksund och Tranholmen ska få det lättare att återvinna sina sopor. Inom kort öppnar en nu återvinningsstation på Svaneholmsparkeringen. Det blir också en ny ministation i Danderyds kommun.torsdag 21/3 16:10