Efter hundattacken – nu leker Kaviar igen

Dvärgpudeln Kaviar har börjat komma tillbaka till sitt gamla liv igen efter den blodiga hundattacken i Vanadisparken. Trots att han för bara en månad sedan var nära att dö springer han nu glatt runt och leker hemma i lägenheten i Vasastan.

  • Publicerad 18:54, 14 dec 2017

Den 8 november i år rastade Sophi Jensen, 17, familjens dvärgpudel Kaviar i Vanadisparken när en amstaff-liknande hund gick till attack och behandlade Kaviar "som ett köttstycke".

– Pappa säger ofta att Kaviar hade änglavakt. Det var så svåra skador, han låg livlös i famnen när vi åkte till veterinären. Att han klarade sig, det var ren tur, säger Sophi Jensen.

Nu har en månad gått och Kaviar springer glatt omkring och leker hemma i lägenheten i Vasastan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Tiden efter händelsen beskriver hon som tuff. Både för henne själv och familjen. Vad som hänt med den andra hunden vet hon inte, hennes fokus har bara legat på Kaviar och hans tillfrisknande.

– Jag känner mycket skuld inför mig själv eftersom det var jag som var ute med Kaviar. Men det är lätt att vara eftersmart. Så jag försöker tänka: det hände och förhoppningsvis händer det inte igen.

För Kaviar har det handlat om att ta det dag för dag. Tiden efter händelsen var kritisk, men allt eftersom har han blivit piggare. Det är ännu oklart om han kommer att bli helt återställd.

– Det har varit väldigt mycket att ta det lugnt, han får inte hoppa runt och leka. Han är fortfarande känslig, berättar Sophi.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Men skillnaden är ändå stor jämfört med tiden vid händelsen, anser hon. I början fick de bära ut honom på en gräsplätt bara han skulle kissa. Det behöver de inte göra längre.

– Förut var han väldigt lugn, orkade inte gå och ville att man skulle tycka synd om honom. Nu märks det att han vill vara den han var innan.

– Men jag tror inte att han kommer att bli helt som han var innan. Jag kan tänka mig att han kommer vara rädd för stora hundar.

Läker. Som ett led i läkningen bär han varje dag en jacka för att skydda och värma kroppen. Efter attacken var ett utskott i nacken brutet och han hade tolv hål i kroppen. Foto: Linda Gren

Detta har hänt

Den 8 november i år var Sophi ute och gick med Kaviar i Vanadislunden när en amstaff-liknande hund gick till attack.

Flera förbipasserande ryckte in och försökte hjälpte till – bland annat genom att försöka bända upp hundens käkar – men den vägrade släppa taget.

Det hela slutade först då den attackerande hundens ägare hämtade en stor skål med kallt vatten, som de hällde över hunden. Då blev den för en kort stund distraherad och släppte greppet om Kaviar, som låg livlös och helt nedblodad marken.

Efter tre dygn på intensiven och ett flertal operationer fick Kaviar komma hem till familjen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.