Tommy Hellsten driver numera Brother Tuck på Götgatan som öppnat igen i ny regi, men mycket är sig likt och namnet får vara kvar. Foto: Elina Lundberg

Efter indraget alkoholtillstånd – nu är klassiska puben på Söder öppen igen

I drygt ett halvår har en av Söders klassiska pubar varit igenbommad. Men nu flödar ölen igen på Brother Tuck.

  • Publicerad 19:00, 1 feb 2017

Det var i mitten av förra året som restaurangen Broder Thuck förlorade sitt serveringstillstånd och slog igen. Tillståndet rök sedan staden granskat krögarnas bokföring och utredar konstaterat mycket allvarliga brister.

LÄS MER:  Klassisk krog på Södermalm har förlorat serveringstillståndet

Sen dess har det varit mörkt inne i publokalen på Götgatan. Tills nu. För drygt en vecka sedan öppnades krogen igen i ny regi. Nu drivs den av Tommy Hellsten, som är glad att kunna släppa in stammisarna på den klassiska krogen igen.

– Trots att vi bara satt upp en lapp i fönstret att vi skulle öppna igen stod folk utanför och stampade två timmar innan vi öppnade första dagen, säger Tommy Hellsten.

Livemusik på gång

De pubgäster som ogillar förändring kan andas ut. Den som varit på Brother Tuck förr kommer känna igen sig.

– Det är en gedigen pubinredning som jag inte ser något skäl att ändra på. Vi pratade om att byta namn på stället men vi hann fan inte ändra det innan vi skulle öppna. Nu kör vi på "Tucken" för det är så det heter i folkmun, säger Tommy Hellsten.

Planen är att dra igång spelningar på övervåningen och dans i källaren när alla tillstånd är klara.

– Här uppe kan det bli blues, country och annan lyssningsbar musik av mindre grupper och trubadurer. Det blir ingen hårdrock. I källaren vill vi ha dj:s, säger Tommy Hellsten.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.