Efter klotterattacken – Zlatans bostad skyddas

Efter att det stod klart att Zlatan Ibrahimovic köper in sig i Hammarby fotboll vandaliserades entrén till hans bostad i Stockholm. Nu ska hela fastigheten klotterskyddas.

  • Publicerad 11:34, 28 nov 2019

Under natten mot torsdagen skrevs det texten "Judas" på entrédörren på den adress där Zlatan har köpt en lägenhet i Stockholm.
Polisen utreder händelsen som skadegörelse och under torsdagen var klottersanerare på plats för att tvätta bort texten, vilket var snabbt gjort.

Nu har det beslutats att hela fastigheten ska klotterskyddas.

– Beställaren är Zlatan i egen hög person kan man säga. Fast via fastighetsägaren och ett förvaltningsbolag som kontaktade oss, säger Rickard Larsson, driftansvarig på Industrimålning i Stockholm AB som utför arbetet.

Bajenprofilen om Zlatans intåg i klubben

Något förenklat kan man säga att en vaxbaserad hinna appliceras på fastigheten i flera lager för att skydda husets fasad. Vid eventuellt klotter smälter man bort vaxet vilket gör att klottret försvinner utan att fasaden tar skada.

– I vissa stadsdelar där det klottras mycket gör vi det här ofta. Men det är inte jättevanligt att vi utför sådana här arbeten på den här gatuadressen, säger Rickard Larsson.

Arbetet ska påbörjas under dagen.

Adressen bevakas

Enligt uppgifter till Aftonbladet skärper polisen bevakningen av adressen efter vandaliseringen.

– Vi kommer att vidta åtgärder, men jag kan inte säga vilka. Det skulle motverka sitt syfte, säger Jari Kalliorinne, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral, till Aftonbladet.

Även Zlatanstatyn i Malmö har utsatts för skadegörelse form av bengaliska eldar som riktats mot statyn samt rasistiska budskap som sprejats på marken.

Zlatans fastighet på Östermalm utsattes för vandalisering i natt. Foto: Per Brandt