Häktas. Den så kallade lyxbilstjuven har begärts häktad, misstänkt för grovt vållande till annans död. Foto: Mostphotos

Efter kraschen: Lyxbilstjuven begärs häktad

Natten till tisdagen skedde en våldsam krock i höjd med Bandhagen. En person avled av sina skador, och nu har den misstänkta föraren begärts häktad.

  • Publicerad 12:19, 17 jan 2020

Det var strax vid midnatt i tisdags som polisen följde efter en stulen bil på Örbyleden i södra Stockholm. Föraren, den så kallade lyxbilstjuven, är en 20-årig man känd sedan tidigare av polisen.

Lyxbilstjuven inblandad i dödskrasch i Bandhagen

Jakten slutade med en krock i höjd med Bandhagen, och tre personer skadades allvarligt. Senare under natten avled en man i 45-50-årsåldern av sina skador. Han ska ha suttit i en av bilarna som blev påkörda.

Häktas på sannolika skäl

Även 20-åringen fick vårdas på sjukhus för sina skador. Sent på torsdagseftermiddagen meddelade åklagaren Angelica Runesson att hon begärt föraren häktad.

– Häktesförhandlingen sker idag fredag klockan 14.30 i Södertörns tingsrätt, säger Angelica Runesson.

Kommer den misstänkta kunna närvara eller vårdas han fortfarande på sjukhus?

– Så vitt jag vet kommer han medverka, säger hon.

20-åringen häktas på sannolika skäl för grovt vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och grov stöld.

Han har tidigare misstänkts för över 200 brott, och i höstas släpptes han från fängelset. Han var då dömd för bland annat rån, grov stöld och häleri. Han har verkat främst i Västerort och Norrort och stulit dyra bilar. Han har även rymt ett flertal gånger från ungdomshem, endast för att begå nya brott.

Mannen häktades senare under fredagen.