Kritik. Linn Granath från Ekerö är en av de som tycker att gräset på vallen ska klippas. Foto: Lisa Halldén

Efter kritiken: Vallen klipptes

Ekerövallens gräs klipptes till slut, trots att det räknas som exploateringsområde. Byggföretaget Småa lovar att stå för notan.

  • Publicerad 13:12, 9 aug 2018

En igenväxt fotbollsplan, mitt uppe i VM-febern. Mycket känslor väcktes när Mälarö Tidning skrev om Ekerövallens höga gräs i början på juli.

”Det är klart att fotbollsplaner ska vara klippta i VM-tider - det finns en skrälldus små ”Granar” på tillväxt nu” skrev en läsare.

Men enligt Ekerö kommun är Ekerövallen numera ett exploateringsområde och att klippa gräset där finns det inte plats för i budgeten.

Och Småa, som så småningom ska bygga på Ekerövallen, äger ännu inte marken och har inte tillträde till platsen.

– Vi kan absolut betala klippningen, det är inga problem. Det vi inte kan göra är att ta dit någon som klipper för då går vi in på någons mark, säger Louise Eklund som är affärsområdeschef på projektområde bostad på Småa.

Efter Mälarö Tidnings artikel hörde en läsare av sig till henne.  

– Jag frågade henne om hon inte kunde ringa kommunen och berätta att Småa är positiva till att betala för klippningen. Och det gjorde hon och någon dag senare var gräset klippt, säger Louise Eklund.

Hon vet inte om Ekerö kommun har skickat någon faktura till Småa för gräsklippningen.

– Men det är ju inga stora pengar det handlar om. Om kommunen känner att de inte kan eller har råd så är det inga konstigheter att vi går in och sponsrar så att den är ordnad i väntan på byggstart, men eftersom vi inte äger marken eller har tillträde så kan vi inte göra det utan kommunens godkännande, säger hon.

Under sommaren hörde många av sig till henne för att tacka för att gräset blivit klippt.

– Men vi ska inte ha kredd för någonting vi inte har gjort, utan jag tror att det är engagemanget hos grannarna som lyckats få kommunen att göra den där enkla grejen, säger hon.

Det framtida bygget på Ekerövallen kommer troligtvis inte börja förrän runt 2019-2020.

KRÖNIKA: Vi saknar gammalt hederligt tyckande

Krönika Vi vill gärna behålla insändarsidorna i den här tidningen. De är – eller ska vara – en plattform för er läsare att tycka till om lite vad som helst som händer i er närmiljö på Mälaröarna. Åtminstone...söndag 21/4 1:15

Ekerösonen Leufvenius till Karlskrona

Sport Hugo Leufvenius, 20, flyttar hem till Sverige efter två säsonger i Kanada.lördag 20/4 1:15