Åtgärdats. Nu har Aspnässkolan rättat till alla sju punkter som Skolinspektionen krävt. Genrebild. Foto: Sacharias Källdén

Efter kritiken – vändning för Aspnässkolan

Aspnässkolan har tidigare fått skarp kritik från Skolinspektionen, bland annat gällande studiero. Något som i våras ledde till ett miljonvite för kommunen. Men nu har skolan vidtagit de åtgärder som krävs.

  • Publicerad 13:03, 12 feb 2020

Skolinspektionen har tidigare gett Aspnässkolan kritik på flera punkter, vilket JärfällaDirekt rapporterade om förra våren. Det har bland annat handlat om dålig studiero i klassrummen, att skolan upplevts som otrygg bland eleverna och brister i olika former av uppföljning.

Att bristerna inte åtgärdats ledde i våras till att skolan fick betala 1,5 miljoner kronor i vite. Men i juni fick skolan besked om att sex av sju punkter som Skolinspektionen pekat på hade rättats till. Nu har även den sjunde punkten, som gäller studiero, också åtgärdats. Detta enligt ett nytt beslut.

Sedan Anitha Sidefors tillträdde som rektor på Aspnässkolan, för lite drygt ett år sedan, har skolan därmed fått godkänt på alla sju punkter som den tidigare kritiserats för.

Stora brister på Aspnässkolan – kommunen riskerar miljonvite

Brister på Aspnässkolan ska tas upp i domstol

Lagspel

Men hon framhåller laget framför jaget som nyckeln till framgången.

– Naturligtvis är det en personlig seger, men vi som jobbar här har verkligen gjort det här tillsammans. Om vi inte gjort det tillsammans skulle det inte ha gått, säger Anitha Sidefors.

Vad är det viktigaste som ni har jobbat med?

– Det är alltihop sammantaget. Vi hade klarat av sex av sju kritikpunkter redan i juni. Då hade vi kritik för avsaknad av studiero i klassrummen kvar. Det har vi jobbat stenhårt med det senaste halvåret.

Järfälla får betala miljonvite för Aspnässkolan

Efter problemen på Aspnässkolan – vändning på gång

Stockholm Direkt