Järfällahus vd Malin Söderman lämnar sin post med omedelbar verkan. Järfällahus äger och förvaltar bland annat fastigheter i Lilla Ulvsättra i Kallhäll som syns på bilden till höger. Foto: Järfällahus / Mikael Andersson

Efter larm om missförhållanden – Järfällahus vd avgår

Efter larm om arbetsmiljöproblem på Järfällahus avgår nu vd:n för det kommunala bostadsbolaget.

  • Publicerad 11:04, 17 nov 2017

Järfälla Tidning har tidigare rapporterat om att ungdomsföreningen SWAT:s samarbete med kommunens helägda bostadsbolag Järfällahus har sagts upp. Ungdomarna i föreningen har under året upplevt att samarbetet inte fungerar och att beslut tagits över deras huvuden av Järfällahus.

Ungdomsförening i Järfälla sägs upp från sina lokaler

Avgår med omedelbar verkan

Samtidigt skrev Mitt i Järfälla förra veckan att 27 medarbetare – närmre hälften av de anställda – på Järfällahus larmat om missförhållanden på företaget. Enligt tidningen rör det sig om utfrysning, tjänster som görs om för att få folk att sluta och en otrygg arbetsmiljö.

Igår meddelade Järfällahus vd Malin Söderman för styrelsen att hon avgår med omedelbar verkan.

– Hon har sagt upp sig vilket meddelades till ledningen igår. Jag vill inte spekulera i varför utan konstaterar att vi godkänt hennes begäran, säger Mikael Jämtsved (MP), styrelseordförande i Järfällahus.

Intern utredning

Under fredagsförmiddagen hölls ett internt möte på bolaget där de anställda fick beskedet.

– Jag har precis informerat personalen, och det gick bra. De tog det med jämnmod, säger Mikael Jämtsved.

För närvarande pågår en utredning där de problem om psykosocial arbetsmiljö som framkommit undersöks.

– Det görs en intern utredning som löper vidare. Det ska hållas ett antal workshops utifrån de problem som kommit fram i undersökningen, säger Mikael Jämtsved.

Finns det någon ersättare för Malin Söderman?

– Vi kommer jobba för att få fram en tillförordnad vd som förhoppningsvis kan presenteras inom kort. Sedan sätter vi också igång en rekryteringsprocess.

Järfälla Tidning söker Malin Söderman för en kommentar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här bor de mitt i historiens vingslag

Nyheter StockholmDirekt cyklar. Möt familjen i ett av Järfällas äldsta bostadshus Det finns inte en enda rak vinkel i den gamla brovaktarstugan vid Stäketbron i Järfälla. Men massor av lokal historia, ända från 1600-talet. Något familjen Sundelin, som bott här i snart 10 år,...fredag 6/7 11:56

Dags igen: då stängs pendeltågen av i sommar

Nyheter Så reser du istället Är det dags, är det dags, är det dags igen? Japp, det är det. För pendeltågsavstängningar alltså.fredag 6/7 11:35