Rinkeby-Kista letar efter varslade att anställa till vård- och omsorgsjobb i stadsdelen. Foto: Mostphotos

Efter massvarsel: Rinkeby-Kista anställer

Många varslas till följd av coronavirusets ekonomiska effekter på samhället. Hotell- och restaurangbranschen är extra drabbad. Nu vill Rinkeby-Kista att personer som blivit av med jobbet ska söka sig till vård och omsorg istället.

  • Publicerad 17:45, 30 mar 2020

Coronakrisen slår hårt mot svensk arbetsmarknad. Den 30 mars släppte Arbetsförmedlingen statistik som visade att 18 433 personer varslats om uppsägning bara under förra veckan, jämfört med knappt 1 000 personer en normal vecka.

De som drabbas hårdast är arbetstagare inom hotell- och restaurangbranschen, där nästan 40 procent av allt varsel ligger. Samtidigt saknas personal inom vård och omsorg, något Rinkeby-Kista nu vill ta vara på.

– Många, framför allt unga, har varslats från sina jobb inom hotell, restaurang eller kafé, samtidigt som vi ser ett enormt personalbortfall inom vård och omsorg, där runt 30-40 procent är hemma sjuka just nu. Den vanliga siffran är tre procent. Vi måste se till att fylla upp där det behövs, säger stadsdelsnämndens ordförande Benjamin Dousa (M).

Uppmanas söka direkt

Stadsdelen vill gärna rekrytera lokalt, och uppmanar folk att söka så snart som möjligt. Man letar efter både heltids-, deltids- och timpersonal.

– Vi behöver folk på en gång. Många i våra områden har spetskunskaper inom språk som behövs i våra verksamheter, därför ser vi gärna att så många som möjligt från Järva söker, säger Benjamin Dousa.

Samtidigt har stadsdelen också gått ut med ett erbjudande till förskolepersonal om att få förflyttas till äldreomsorgen.

– Det är många barn hemma från förskolan just nu, därför vill vi erbjuda personalen jobb där det faktiskt behövs, säger Benjamin Dousa.

Man gör nu en omfattande annonseringskampanj för att så många som möjligt ska söka jobben. Vad som kommer hända med nyanställda när saker börjar återgå till det normala är olika från fall till fall.

– Vissa kommer att få tillsvidareanställningar och vissa kommer att få vara kvar i vår timpool. Förhoppningsvis kan många återgå till sin gamla bransch om de skulle vilja, men under tiden ser vi det här som en väldigt bra lösning, säger Benjamin Dousa.

Stockholm Direkt