Många miljoner back för socialförvaltningen under 2017 – nämligen 33 stycken. Foto: Most Photos/Hege Hellström

Efter miljonfiaskot: Hög chef i Vallentuna avgår

Socialchefen i Vallentuna kommun har sagt upp sig. Händelsen följer på det 33 miljoner stora underskott som uppdagades i januari, och efter det möte där politiker riktat hård kritik mot förvaltningen.

  • Publicerad 18:34, 31 jan 2018

Mojgan Alimadad är inte längre socialchef i Vallentuna kommun. Det bekräftas av Victor Kilén, kommundirektör, som säger att hon avgått.

– Hon frågade mig om jag hade förtroende för henne. Jag sade att när det här underskottet har hänt utan att hon nämnt det för mig, för socialnämndens ordförande eller kommunstyrelsen, så hade jag inte förtroende, säger Victor Kilén.

Han menar att kunskapen måste ha funnits någonstans inom socialförvaltningen.

– Socialchefen själv har hävdat att hon inte känt till det här. Men som högsta chef ingår det i uppdraget att se till att man har rätt underlag som man kan presentera för politikerna i nämnderna, säger Victor Kilén.

Mojgan Alimadad har en uppsägningstid på sex månader.

– Hon är inte arbetsbefriad, hon ska stå till förfogande, det kan handla om att göra en utredning till exempel. Och det blir inget avgångsvederlag.

Tilllförordnad chef klar

Victor Kilén har ägnat dagen åt att hitta en tillförordnad chef; David Gyllenstråle.

– Han är IT- och digitaliseringschef för hela kommunen. Han har suttit i ledningsgruppen för socialförvaltningen och han är ekonom inom redovisningsområdet, det som det gått käpprätt åt här.

Socialnämndens ordförande, Torbjörn Einarsson (C) säger att det är en stor förändring när en förvaltningschef byts ut.

– Det är förstås alltid tråkigt för organisationen. Men jag förstår henne med det som hänt med budgetunderskott och prognosmissar.

Kan det här ha att göra med tonen på det möte som Socialdemokraterna kallat ”rättegångslikt”?

– Nej jag skulle inte tro att mötet i sig gör att hon säger upp sig, men det är mina spekulationer om vad hon känner, säger Torbjörn Einarsson.

LÄS MER: S: "Rättegångsstämning" på mötet om underskottet

Utredningen om vad som egentligen hände när miljonerna rullade utan att någon slog larm ska vara klar i den här veckan, berättar Torbjörn Einarsson.

– En preliminär version ska vara klar i den här veckan och vi får den presenterad för oss i nästa vecka.

Mojgan Alimadad har varit socialchef i Vallentuna sedan september 2016.

Vallentuna Nyheter har sökt den avgående socialchefen för en kommentar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

M utmanar partier och Täbybor att kasta skräp

Nyheter "Vill samla så många som vi kan" Moderaternas nya vallöfte: 100 papperskorgar till kommunen. Nu vill de utmana andra partier i kommunen.tisdag 22/5 17:13

Efter attacken - nya träd på plats

Nyheter Skyddas av stängsel I januari skövlades 56 träd, olovligen, vid Rönningesjön. Nu har nya träd planterats, och fått skydd runt sig.tisdag 22/5 16:30