Förseningar. I dag drabbades gröna linjen av nya förseningar. Foto: Mostphotos

Efter morgonens t-baneförseningar – nu rullar gröna linjen igen

Gröna linjen har på tisdagsförmiddagen drabbats av förseningar till följd av ett teknisk fel. Enligt SL var det förseningar på som mest 15 minuter till följd av inställda avgångar. Vid 10.30-tiden meddelades att trafiken gick enligt tidtabell igen.

  • Publicerad 09:54, 7 maj 2019

Sedan klockan 09 på tisdagsmorgonen råder det störningar på gröna linjen mellan. Enligt SL är det linjerna 17, 18 och 19 påverkade och är just nu drabbade av förseningar på upp till 15 minuter.

– I detta nu har vi förseningar på upp till 15 minuter för grön linje 17 18 och 19. Och enligt vad jag har fått till mig så handlar det om ett tekniskt fel. Men vad det betyder vet jag inte, och jag har inte heller någon prognos. Men avhjälpare är utskickade, sa Alexander Krajisnik, presskommunikatör vid SL, vid 09.30-tiden.

Så sent som i går var gröna linjen svårt drabbad av förseningar till följd av ett växelfel i samband med renoveringen av Fridhemsplans station. Felet åtgärdades strax innan lunch och enligt SL fanns inga indikationer på att det skulle uppstå nya liknande störningar. Det är ännu oklart om även dagens förseningar beror på de aktuella arbetena.

Vi 10.30-tiden meddelade SL att trafiken gick enligt tidtabell igen.

Stora problem på tunnelbanans gröna linje