Åsa Jeffler och hennes Tyson – som avled efter att ha blivit påkörd på E 18 i söndags. Foto: Privat

Efter olyckan i Brottby: ”Det var vår hund som blev överkörd”

Helt plötsligt slet Tyson sig loss från sin ägare och började springa i riktning mot E 18. Så började händelserna som skulle sluta med hundens död.

  • Publicerad 20:31, 13 nov 2017

Åsa Leffler, hundägare, berättar om de tragiska händelserna som ledde till hennes hunds död under söndagen.

”Det här var strax innan sex, jag och mina två mindre barn promenad med våra två hundar. Vi bor vid Sundbyvägen – men det var på E 18 han blev överkörd.

Vi var vid lekparken. Tyson hade bajsat, jag tog upp bajset och då rycker han bara till och skenar iväg. Han är väldigt dragig och har väldigt mycket jakt i sig.

Vi gick ut med den andra hunden och med ficklampa och letade. Vid Husa ner mot motorvägen såg vi honom på leråkern. Jag skrek och skrek men han hörde inte oss. Han började bege sig mot motorvägen. Han gick ner i diket och så ser jag att han är på motorvägen. Inga bilar kom. Jag sprang allt vad jag kunde. Så fångade jag Tyson med ficklampan, men då såg jag hans blick och han bara skenade mot Norrtälje.

Jag såg några bilar komma från Brottbyavfarten. De första bilarna saktade ner, och en buss och en långtradare stod nästan stilla vid oss. Jag bara sprang, sedan hörde jag något, och jag har en så jäkla bra ficklampa. Jag såg att han låg på vägen. Jag ville inte att dottern skulle se, men hon såg också. Jag ville springa ut men det kom så mycket bilar. Jag ringde en väninna som skulle komma och sedan ringde jag 112 och anmälde. Polisen sa 'vi kommer och plockar upp honom'. Jag vände och gick hem. Jag var säker på att hunden var död, jag såg det i skenet från ficklampan.

Polisen säger att det var huvudet som var skadat. Han har inte blivit mosad, en del sade att flera bilar kört på honom men han har fått en smäll i huvudet, han har inte lidit i alla fall.

Tyson var ute och sprang även i torsdags, jag tappade honom på exakt samma ställe, det är helt sjukt. Vi har haft honom i tre månader, han har varit väldigt jobbig och jättestark. Vi har försökt allt, höjt staketet runt tomten, installerat hundlucka. För en månad sedan kastrerade vi honom, men det hade inte hunnit märkas ännu.

Jag har en annan hund sedan tio år som är rhodesian ridgeback-rottweiler, det är en helt annan hund. Tyson var en omplaceringshund som haft många ägare. Han skulle ha fått det bra hos oss. Men jag tror aldrig att det gått att få bort den där jaktgrejen. Vi fastnade för hur han såg ut. De upplyste oss om att han är väldigt stark, de klarade inte av honom, men jag trodde inte att han skulle vara riktigt så jobbig.

Men det var en väldigt sällskaplig och god hund. Hela familjen har stannat hemma i dag och gråtit. Jag hoppas att den som kört på honom hör av sig."

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Två fall av misshandel i Täby

Nyheter Berusad vid skatepark Under samma kväll fick polisen med knappt 30 minuters mellanrum in två samtal om misshandel i Täby.måndag 25/6 15:22

Åkte till krockskadad bil – fann 10 skadade bilar

Nyheter "Blod kring bilen" Det var i helgen när polisen åkte ut till Vallentuna för att se över en krockskadad bil som man hittade tio andra bilar som drabbats av skadegörelse.måndag 25/6 15:13