Det var i november som ett 3-årigt barn avled av sina skador efter att ha blivit påkörd av buss i Söderberga allé. Foto: Mikael Andersson

Efter olyckan i Råcksta där barn dog – utredning kan läggas ner

Busschauffören som körde på ett barn i Råcksta kan komma att bli fri från rättsliga följder. Det ska ha varit mycket svårt för föraren att se barnet som sprang ut i vägen, visar polisens utredning.

  • Publicerad 10:09, 4 jan 2019

Det var på eftermiddagen den 27 november som dödsolyckan, där ett 3-årigt barn blev påkört av en buss på Söderberga allé, inträffade.

Polisens utredning visade i ett tidigt skede att 3-åringen sprungit ut på vägen framför bussen, just när den startat. Busschauffören ska inte ha märkt vad som hänt förrän bussen vänt och kommit tillbaka några minuter senare.

Bussen beslagtogs av polisen för undersökning, och de har också har granskat övervakningsfilmer från händelsen.

Nu ser det ut som att busschauffören kan slippa rättsliga följder, vilket Mitt i Västerort var först att skriva om.

– Frågan har varit om busschauffören haft en möjlighet att se flickan när hon kommer framför fronten på bussen. Och det har visat sig att det finns dolda vinklar när en så liten person befinner sig framför fronten, säger Hans Brandt, förundersökningsledare, till StockholmDirekt.

Barn påkört av buss i Råcksta

Polisen: Bussföraren i Råcksta märkte inte dödsolyckan

Inga beslut fattade

Men några beslut är ännu inte tagna, utredningen fortsätter och det kan dröja månader innan alla handlingar i ärendet är inne.

– Vi kommer att ta ett beslut när vi fått alla handlingar, det är inte avgjort än, säger Hans Brandt.

Övervakningsfilmer från bussolyckan i Råcksta granskas

Vi är Västerort

Stockholm Direkt