Stoppförbud. Det tidigare parkeringsförbudet på Frihetsvägen, precis ovanför korsningen till Vasavägen, har utökats till ett stoppförbud på 25 meter. Foto: Louise Bornhall

Efter p-strulet: Stoppförbud vid matbutik på Söderhöjden

I somras införde kommunen stoppförbud på vägen utanför en butik i Jakobsberg, efter klagomål om felparkerade bilar. Men butiken frågar sig var kunderna ska parkera.

  • Publicerad 11:44, 15 aug 2019

Tidigare har det varit parkeringsförbud på Frihetsvägen, precis ovanför korsningen Frihetsvägen/Vasavägen i Jakobsberg där livsmedelsbutiken Al-Wadi Livs 2 ligger. Något som vissa bilister dock trotsat.

– Under lång tid fick vi mycket klagomål om felparkerade bilar där. Folk har klagat, men vårt parkeringsbolag har haft svårt att göra något åt det, säger Alexandra Lindén, trafikingenjör i Järfälla.

Under sommaren har kommunen satt upp nya skyltar på en sträcka om 25 meter precis efter korsningen, som innebär att det nu är stoppförbud som gäller.

Vid parkeringsförbud har vakterna inte samma möjlighet att lappa parkerade bilar med en gång. Men med ett stoppförbud går det att lappa parkerade bilar direkt, något som kommunen hoppas ska leda till att felparkeringarna nu upphör.

– Det är problematiskt att stå parkerad precis efter korsningen. Vi hänvisar byggtrafiken som ska till centrum till den här vägen, och de måste kunna komma fram med större fordon, säger Alexandra Lindén.

"Finns ingen parkering i området"

Ammar Ali är butikschef på Al-Wadi Livs 2, och berättar att många kunder kommer med bil. Butiken har inga egna p-platser, och han frågar sig var kunderna ska parkera någonstans. Han tycker att det borde vara tillåtet att parkera högre upp på gatan.

– Där är det bredare. Man hade kunnat göra plats för tre bilar, som får parkera i tio minuter. Det finns ingen parkering här i området om man vill handla. Det blir dött i butiken, säger Ammar Ali.

Stockholm Direkt