Upprört. Planerna väckte starka protester bland boende. Foto: Maria Svensson

Efter protesterna: Nu tas nytt grepp om Kårsta

I höstas var det krismöte om planerna för Kårsta. Nu slopas detaljplanen.

  • Publicerad 11:27, 1 feb 2019

Detaljplanen gick ut på samråd i somras och möttes av stora protester. Ett nytt möte hölls och redan då lovade kommunen att backa.

– Jag tycker att vi borde ha låtit dialogen gå före, samrådet borde ha varit annorlunda. Det är för mycket saker i den här planen som inte är gjorda på rätt sätt eller tillräckligt genomlysta. Det finns saker som är fel och orimliga. I och med det och att reaktionerna varit så starka så måste vi göra om, sa kommunalrådet Parisa Liljestrand (M) till Vallentuna Nyheter då.

Efter protesterna: Kommunen drar tillbaka planen

Nu har kommunstyrelsens plan- och miljöutskott klubbat att en ny fördjupad översiktsplan ska tas fram för Kårsta. Det var Ylva Mozis (L) som yrkade på beslutet på sammanträdet 22 januari, backad av en enig allians.

– I den dialogen som vi har haft med Kårstaborna är det tydligt att man vill påverka sin bygd. Det finns många tankar och idéer om hur samhället ska utvecklas i framtiden. Vi vill ta ett samlat grepp kring hela Kårsta, säger hon.

Den detaljplan som var på samråd kommer inte gå vidare utan istället ska Kårstaborna bjudas in till medborgardialog inom ramen för den fördjupade översiktsplanen för Kårsta.

– Den exakta formen för dessa och när det kommer ske, det är alltför tidigt att säga, säger Ylva Mozis.

På sammanträdet klubbades också att Roslagsvatten ska genomföra utbyggnaden av vatten och avlopp på Kårevägen utan att invänta detaljplan.

– Där har vi en problematisk avloppssituation att lösa och det blir Roslagsvatten som gör detta, säger Ylva Mozis.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Efter snöröjningskaoset i Täby – politikerna kräver bättring

Nyheter Tusentals felanmälningar har kommit in Under denna säsong har över 2300 felanmälningar gjort på vinterväghållningen. Nu kräver styrande politiker att Peab, som sköter snöröjningen, bättrar sig.fredag 15/2 16:40

Oro på Norrortsstall efter dödlig hästsmitta

Nyheter "Det är en katastrof det som har hänt" Det dödliga hästviruset som drabbat en ridskola i Åkersberga tycks ännu inte ha spridits till grannkommunerna. Men oron är stor på många stall.fredag 15/2 16:30