En så kallad växeltunga, som på bilden till vänster, på spåret mellan Gamla Stan och Slussen hade drabbats av ett brott. Foto: Mostphotos

Efter rälsbrottet - röda linjen rullar igen

Efter morgonens spårfel mellan Slussen och Gamla stan rullar nu röda linjen som vanligt igen. “Man har reparerat en växeltunga”, säger Claes Keisu vid SL.

  • Publicerad 15:20, 27 sep 2016

Ett spårfel mellan Gamla stan och Slussen orsakade på tisdagsmorgonen stora förseningar på röda linjen i norrgående riktning.

Vid elvatiden påbörjades reparationsarbetet och nu är felet åtgärdat.

LÄS ÄVEN JUST NU: Kraftiga förseningar på röda linjen

LÄS ÄVEN Kaoset på röda linjen fortsätter – ett spår stängs av för reparation

Enligt SL:s pressansvarige Claes Keisu var det ett brott längst ut på en växeltunga som låg bakom det hela.

– Man har reparerat en växeltunga, den del längst ut den på den avsmalnande änden av växeln. Där var det ett brott som var orsaken till att spåret behövdes stängas av. Men nu har man reparerat detta och trafiken rullar igen, säger Claes Keisu.

"Lite följdförseningar"

Spårfelet orsakade kraftiga förseningar under morgonrusningen och förmiddagen med upp till 20 minuter. Klockan 13.45 kunde trafiken släppas på som vanligt igen.

– Det kan vara lite följdförseningar men nu när det rullar igen ska det gå enligt tidtabell, säger Claes Keisu.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.