Efter rånet – banken i Djursholm söker upp kunder

Banken som på måndagskvällen rånades i Djursholm håller just nu på att kontakta ägare till bankfack. "Det viktigaste för oss i en sådan här situation är att hjälpa och stötta berörda kunder och vår personal på bästa sätt", säger presschef Johan Wallqvist.

  • Publicerad 16:58, 29 jan 2019

Handelsbanken på Djursholms torg höll stängt under tisdagen. Enligt Handelsbankens presschef Johan Wallqvist var gärningspersonernas mål bankfacken.

– Det var ett inbrott. Strax före klockan 18 på måndagskvällen bröt sig tre personer in på baksidan av kontoret och tog sig till valvet. De försökte ta sig in i olika bankfack. Det var ett händelseförlopp på max fem minuter, säger Johan Wallqvist.

Han vet inte om tjuvarna fick med sig något.

– Vi går igenom detta nu och har börjat kontakta berörda bankfacksinnehavare.

Bankens kristeam var snabbt på plats.

– Det viktigaste för oss i en sådan här situation är att hjälpa och stötta berörda kunder och vår personal på bästa sätt. Ingen person kom till fysisk skada vid inbrottet men det är naturligtvis en mental påfrestning att bli utsatt för kriminalitet, säger Johan Wallqvist.

Polisen synlig på torget

En person anställd på Handelsbanken kom in i Sos kiosken på Djursholms torg under måndagskvällen. Hen berättade att banken nyss blivit rånad och kioskens ägare, Diary Abdulrahman, ringde polisen.

Diary Abdulrahman fick höra mer om rånet av bankens personal.

– Rånarna kom bakvägen med en yxa eller något liknande. Därifrån förväntar man sig inte att någon ska komma, så alla blev rädda. Personalen sprang ut på gatan utan ytterkläder, säger Diary Abdulrahman.

Diary Abdulrahman upplevde att det tog väldigt lång tid innan polisen kom till banken. Men enligt polisen var en första bil på plats fem minuter efter det att larmet kommit in till regionens ledningscentral.

– Det kan ha varit en civilbil, att det är därför man tyckt att det tagit tid, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson.

Lokalpolisen har varit synlig vid Djursholms torg under dagen.

– För utredningsåtgärder och för att arbeta trygghetsskapande, berättar Alexander Antonian, kommunpolis Danderyd.

LÄS ÄVEN: Rånade bank i Djursholm – flydde i bil

Vittne stoppade rattfyllerist – tog bilnycklarna

Nyheter Föraren körde vårdslöst i Täby Ett vittne grep in och stoppade en förare efter vårdslös körning på en parkering.onsdag 10/7 13:53

Klart: Kommunen får ha kvar Nova-lokalen

Nyheter Blir inget klättercenter Nu står det klart att kommunen får fortsätta hyra Novas nuvarande lokaler på Tellusvägen – åtminstone ett år till. Planen är att ha idrott och kultur för grundskoleelever där.fredag 5/7 15:00
Stockholm Direkt