Efter sabotaget – har pyntat mer än nånsin

Efter förra årets sabotage var det osäkert om det skulle bli av. Men Bagisbornas insamling gav dem pepp. Så i år slutade det med att Söderorts mest julpyntade hus blev mer pyntat än någonsin.

  • Publicerad 18:56, 13 dec 2017

Bagarmossens eget Disney-hus står där i all sin prakt och lockar folk från hela Söderort. När tidningen är där anländer flera bilar som kör extra långsamt förbi för att få en glimt och en pappa har tagit en omväg hem från förskolan efter önskemål från dottern och hennes kompis.

– Det är fint och det känns som att det snart är jul, säger Nadja och Sonja och undersöker de självlysande julklapparna på marken.    

Bagisborna startade insamling

Men det hade kunnat bli så att årets pyntning inte blev av. Förra året var nämligen några ungdomar inne på tomten och förstörde och stal saker.

– Vi blev så besvikna, ett tag tänkte vi, nu skiter vi i det här, säger Mia Torstensson, som bor i huset och pyntar det ihop med maken Tommy. 

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Men det här fick Bagisborna att komma till undsättning. Genast startade de en insamling för att ersätta det som stulits.

– Det värmde verkligen i hjärtat, folk som vi inte ens känner swishade olika belopp, tillslut hade vi fått in 2 200 kronor! säger Mia.

För pengarna köpte de en ny, stor ren. Nytt i år är också de självlysande invånarna älgen och isbjörnen som pryder infarten och ett blinkande is-vattenfall.

Startar i november

Paret Torstensson är uppe i nära tio år nu med Söderorts mest pyntade hus, eller åtminstone har det blivit det med åren.

– Det började med några lampor, sedan har det bara spårat ur. Vi sätter upp något nytt varje år, säger Tommy.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Den enorma granen – klädd med glitter och julgranskulor – hämtas ny varje år hos vänner som äger skog och släden på taket surras fast efter konstens alla regler.

– När man står där och håller i stegen med gubben på taket, då kan jag tänka ibland, vad håller vi på med. Men sen tycker man att det är värt allt, säger Mia.

Pyntandet drar igång i början av november för att vara klart till första advent.

Vad får ni själva ut av det?

– När man hör alla barn som går förbi eller kommer in och tittar, deras kommentarer och glädje, det är det roligaste. Vi kommer inte kunna sluta med det här, säger Mia.   

Stockholms fetaste julpyntning saboterad

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Flerbostadshus byggs på villatomt i Enskede

Nyheter Grannarnas strid gav inte resultat Staden har godkänt ett stort flerbostadshus på en villatomt i Linde. Grannarna i området har försökt hejda det, men utan framgång. Nu byggs huset.onsdag 17/10 15:29

Vitt hus i Sköndal visade sig vara svart

Nyheter Ägarna fick en chock när de såg sitt nya hus Ett par köpte ett vitt hus i Sköndal. Trodde de. När de flyttade in visade det sig att huset fått en helt annan färg.onsdag 17/10 14:39