Mari Zetterqvist Blokhuis. Foto: Privat

Efter sex år – deras utbildning en succé

2013 startade Charlotte Wanning och Mari Zetterqvist Blokhuis kompetensutbildning för hästföretagare. Nyligen hade man en återträff.

  • Publicerad 11:28, 20 dec 2019

Lunchen var inte helt lätt att få till. Hästföretagare har generellt dåligt med tid, men till slut fick man ihop det och sex av de åtta som var med i projektet, vars grund lades i och med ett bidrag från Länsstyrelsen, kunde komma.

– Det var jättekul att träffas igen och se att det gått så bra, säger Mari Zetterqvist Blokhuis.

Just det där med dålig tid var en av utmaningarna som företagen stod inför när projektet startade hösten 2013 för att sedan hålla på till våren 2014.

– Vi tog in åtta hästföretagare. Fyra från Enköping, fyra från Håbo. Det var lite olika inriktningar. Det var en ridskola, någon som var tränare, en som hade islandshästar, berättar Mari.

Man gick igenom affärsplaner, ritade upp visioner och breddade kontaktnätet.

– Har man ett hästföretag på landsbygden är man ganska ensam, säger Mari.

Återträffen gav positiva besked.

– Flera hade anställt personal, alla hade ökat sin omsättning och en tjej hade gått från att driva sitt företag på halvtid till att driva det på heltid och hon har inte ångrat det där steget en enda sekund sedan dess.

– Ofta har man hästföretag som hobby och ett levebröd vid sidan om det vanliga jobbet vilket gör att man har svårt att höja blicken och ta nästa steg, säger Mari Zetterqvist Blokhuis.

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt