Efter torsdagens dödsskjutning erbjuds krisstöd på plats i Rinkeby under helgen. Foto: Mostphotos

Efter skjutningen – nu sätter stadsdelen in krisstöd

Efter att en ung man blev skjuten till döds i Rinkeby under torsdagskvällen sätter stadsdelen in krisstöd i området. Insatserna kommer att vara på plats hela helgen.

  • Publicerad 15:36, 14 aug 2020

Vid 18-tiden på torsdagskvällen sköts en man i 20-årsåldern till döds norr om Rinkeby centrum. Ett omfattande utredningsarbete har pågått i området, och polisen har samtidigt kallat in extra resurser som funnits på plats som en trygghetsskapande åtgärd.

Nu går även Rinkeby-Kista in och erbjuder krisstöd på plats till Rinkebyborna.

– Nu gör vi allt vad vi kan för att kyla ned situationen och få fler vuxna ute på gator och torg i Rinkeby. Ytterst är detta en polisiär fråga, men vi ska såklart göra vad vi kan för att skapa trygghet i området, säger stadsdelsnämndens ordförande Benjamin Dousa (M), i ett pressmeddelande.

Ung man död efter skjutning i Rinkeby

På plats hela helgen

Stadsdelsförvaltningens krisstöd kommer pågå under hela helgen, där fältassistenter, medborgarvärdar och Rinkeby-Kistas lokala stödgrupp tillsammans stadens ungdomsjour kommer vara på plats för att fånga upp de som har frågor.

Krisstödjarna kännetecknas genom sina gula västar och finns till för alla som vill prata. Ungdomsgårdarna kommer även att ha öppet till klockan 22 och ha uppsökande verksamhet efter stängning vid behov.

Hit kan du vända dig

Fältassistenternas stödtelefon: 08-508 01 089, öppen till klockan 23 den här fredagen, samt lördag 15 augusti 17- 23 och söndag 16 augusti 17-22.

Vuxna som känner oro kan ringa föräldrarådgivarnas telefon för samtalsstöd: 08-508 01 119, vardagar klockan 8-16.

För dig som är 12 till 22 år och vill prata om relationer och mående finns Järva ungdomsmottagning, 08-123 36 020.

Visa merVisa mindre