Fler poliser kommer synas i Bredäng efter nattens skjutning mot en restaurang i Bredäng, säger kommunpolis Anna Lindgren (t.h.). Foto: Rasmus Panagiotis Columbus, Claudio Britos

Efter skotten: Polisen förstärker i Bredäng

Efter nattens skottlossning mot en restaurang i Bredäng, som även tidigare utsatts för brott, förstärker polisen sin närvaro i Bredäng. "Man kan inte bete sig på det sättet utan att det blir konsekvenser", säger Anna Lindgren, kommunpolis.

  • Publicerad 16:40, 7 aug 2018

Nattens attack mot en restaurang i Bredäng, då flera skott sköts in mot lokalen, var det tredje i raden av brott som restaurangen utsatts för.

– Jag inte gå in på ärendena i detalj, men restaurangen har varit utsatt för tre attentat den här veckan. Innan skjutningen har två fall av skadegörelse, varav en grov, riktats mot dem. Utredningen får visa vad det är som har hänt, säger Anna Lindgren, kommunpolis i Skärholmen.

Flera skott sköts mot restaurang i Bredäng

Minst sju skott sköts in i lokalen i lokalen i natt. Under natten spärrades stora delar av Bredäng centrum av och polisens tekniker säkrade spår efter händelsen.

– Restaurangen var öppen och det var folk i lokalen, det var bara ren tur att ingen blev skadad, det hade kunnat få katastrofala följder, säger Anna Lindgren.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök och grovt vapenbrott. I nuläget har ingen misstänkt gripits.

Fler poliser ska synas i Bredäng

Efter händelsen ska polisen förstärka sin närvaro i Bredäng, säger kommunpolis Anna Lindgren.

– Vi kommer jobba trygghetsskapande i området med uniformerad personal, tillsammans med stadsdelen, fältassistenter och de kommunala ordningsvakterna. Dels för att finnas där för medborgarna och ta emot tips. Men också för att visa att man inte kan bete sig på det här sättet utan att det får konsekvenser.

Separata händelser

Även restaurang Tarantella har under sommaren utsatts för en attack, när en ruta krossades och ett brinnande föremål kastades in i lokalen. Enligt Anna Lindgren finns det inte något samband mellan händelserna.

– Vi ser ingen koppling mellan dem i nuläget, det är två separata händelser och utredningarna får visa vad som ligger bakom dem, säger Anna Lindgren.

Har du hört eller sett något kopplat till attackerna mot restaurangerna så kan du kontakta polisen på 114 14.