På söndag spelar BP f06 match på Tele2-arena - och slipper både simglasögon och korksmul. Foto: Karoline Montero Araya/Andreas Ek

Efter smulskandalen: nu intar BP:s 11-åringar Tele2-arena

Inget ont som inte för något gott med sig. Det stora problemet med statiskt korksmul på Åkeshovs bollplan gör att BP:s flickor-06 nu får spela match på Tele2-arena.

  • Publicerad 16:25, 14 sep 2017

I juni rapporterade StockholmDirekt om Brommapojkarnas flickor -06 som förde en kamp mot "korksmulet" på konstgräset på Åkeshovs bollplan. Det hela var ett problem på flera konstgräsplaner i stan och kom sig efter att staden valt att testa ett nytt, miljövänligt fyllnadsmaterial som är gjort av kork istället för gummigranulat.

Materialet fastnade på skor och kläder – och i spelarnas ögon. För att protestera mot problemet, och skydda ögonen, beslöt sig tjejerna därför att under en träning spela iförda simglasögon.

Brommapojkarna protesterar mot korksmulet – spelar med simglasögon

Spelar på Tele2

Och inget ont som inte för något gott med sig. I år firar St Erikscupen 100 år med en stor fest på Tele2-arena. Till jubileumsfirandet kunde lag ansöka, med en motivering, om att få spela en av sina matcher i St Erikscupen på arenan.

Så BP:s flickor-06 sökte och motiverade med sitt korksmulsproblem.

– Vi hamnade ju på förstasidan i er tidning, så vi skickade med den bilden också, säger tränaren Christin Wendel.

Det gick hem. På söndag klockan 12 möter därmed Brommapojkarna och IFK Viksjös flickor -06 varandra på Tele2-arena.

– Tjejerna tycker det är jätteroligt såklart. Jag har sagt till dem att jag tycker det här visar att istället för att bara gnälla kan man göra det med humor, och säga ifrån med glimten i ögat, säger Christin Wendel.

Avvaktar på fler planer

Under tiden fortsätter staden kämpa för att få bukt med de statiska planerna genom att behandla dem med ett särskilt medel. Det har hjälpt situationen något, men staden själva är ännu inte helt nöjda med resultatet. Tills man nått en lösning avvaktar man med att lägga ut det miljövänliga fyllnadsmaterialet på fler planer i Stockholm.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nej – Midsommarfirandet är inte hotat

Falskt rykte rör upp känslor i Norra Ängby Enligt ett Facebook-inlägg från Norra Ängby Trädgårdsstadsförening såg det traditionsenliga midsommarfirandet i Björklunds Hage ut att vara hotat. Men så allvarligt är inte läget, menar Carola...torsdag 21/6 13:26

Ge dig ut på sjön – utan egen båt

Sjölivet i Västerort och Järfälla som inte kostar skjortan En av alla fördelar med att bo i Västerort och Järfälla sommartid är såklart närheten till Mälaren. Stranden i all ära men ibland vill man kanske njuta av sjön utan att behöva hoppa i plurret. Här är...torsdag 21/6 12:42