Besvikna. Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande, och Johan Algernon (M), stadsbyggnadsnämndens ordförande, är mycket besvikna över hur snö- och halkbekämpningen skötts i kommunen. Foto: Maria Svensson

Efter snöröjningskaoset i Täby – politikerna kräver bättring

Under denna säsong har över 2300 felanmälningar gjort på vinterväghållningen. Nu kräver styrande politiker att Peab, som sköter snöröjningen, bättrar sig.

  • Publicerad 16:40, 15 feb 2019

Många Täbybor har under vintern rasat över de dåligt skötta gatorna. På flera platser, så som Täby Kyrkby och Skarpäng, har det varit svårt att ta sig fram till fots och med bil.

Nu vill politikerna i kommunen se en radikal förändring. I ett brev skickat till Peabs ledning, som sköter vinterväghållningen i Täby, beskriver de att situationen varit likadan sedan 2016 – då kontraktet skrevs.

– Vi har påpekat bristerna som finns flertalet gånger till Peab utan att se en förbättring, säger Johan Algernon, (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

"Inte raketforskning"

Enligt kommunen har det funnits flera brister. Peab har, enligt politikerna, brustit i att åtgärda vägar och gång- och cykelbanor i tid, de har inte skött halkbekämpningen och sedan kontraktet skrevs har det enligt kommunen saknats både maskiner och personal.

– Vi är oerhört missnöjda. Det är ju inte raketforskning. Nu hoppas vi på en snabb förbättring, säger Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Erik Andersson och Johan Algernon menar att kommunen kommer att ta till ekonomiska och juridiska åtgärder, om situationen inte förändras.

Peab har fått brevet men kan i dagsläget inte uttala sig om innehållet.

– Vi har mottagit brevet och vi för en dialog med kommunen kring vårt kontrakt. Vi kommer att besvara det här brevet så fort som möjligt, säger Kajsa Jacobsson, presschef på Peab.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Roslagsbanan ersätts med buss under påsken

Nyheter LISTA: Så går bussarna när tågen står still Resenärer med Roslagsbanan får ta bussen i påsk. Det eftersom arbetet med att bygga ut till dubbelspår pågår under veckan.måndag 18/3 17:05

Vallentunabor demonstrerade för klimatet

Nyheter "Många bra samtal" I fredags samlades människor världen över för att demonstrera för klimatet. På Tuna torg i Vallentuna samlades upp emot 50 personer.måndag 18/3 16:58