Snö. Kommunens plogning har gett upphov till många felanmälningar. Foto: Kiki Beije

Efter snösmockan: Nu ska vallarna bort

Efter snösmockan i helgen har plogbilarna har gått varma i Vallentuna. Nu börjar jobbet med att samla in snön som samlats i vallar längs vägarna.

  • Publicerad 12:21, 6 feb 2019

Efter helgens stora snöfall är plogningen nu under kontroll, menar kommunens driftschef Göran Söderqvist.

– Det har varit extremt. Det är inte extremt att det är vinter, men det har varit extremt med plus och minusgrader om vartannat. Men vi jobbar på. Vår entreprenör har i princip plockat in alla som har en traktor med plog, säger han.

Nu börjar arbetet med att forsla bort de stora snövallar som plogats upp.

– Vi kan inte ta bort all snö, men vi prioriterar snöhögar som skymmer sikt och utgör en trafikfara, samt kring skolor, säger Göran Söderqvist.

Har det kommit in mycket felanmälningar?

– Oh ja. Massor. Senast handlade det om en insnöad papperskorg. Visst har det varit mycket men ibland tycks det som om folk inte accepterar vinter. Men vintern är svår att lagstifta bort.

Hultsfred riktar stark kritik mot Täby

Nyheter ”Lurade samhällets mest utsatta" I ett brev till Täby kommun riktar Hultsfreds kommun hård kritik till kommunen. De menar att Täby lurat en flyktingfamilj att flytta från kommunen till just Hultsfred.torsdag 18/4 16:54

Nu är padelbanorna klara i Täby park

Nyheter BILDER: Så här ser det ut på platsen På den annars oanvända grönytan i Täby park lyser nu det gröna konstgräset. Idag öppnade Norrorts första padelbanor – utomhus.torsdag 18/4 16:47