Nu har stängslet i Atlastrappan försetts med taggtråd. Foto: Läsarbild

Efter staketet – taggtråd och kameraskyltar i Atlastrappan

För ett år sedan reagerade Vasastadsbor på att ett stängsel satts upp i Atlastrappan vid Sankt Eriksplan. Nu har staketet kompletterats med taggtråd och varnande skyltar.

  • Publicerad 14:28, 8 dec 2017

Staketet som sattes upp i våras trodde många skulle stoppa uteliggare från att sova i trappan. Men de uppgifterna tillbakavisades av fastighetsförvaltaren.

– Det har absolut inte med det att göra, det finns ingen relevans eller sanning i det. Staketet har satts upp för att hindra klottrare, sa förvaltaren Pierre Åman till StockholmDirekt då.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nu reagerar flera Vasastadsbor som kontaktat StockholmDirekt på att stängslet utökats med taggtråd samt en skylt som varnar för kameraövervakning. De är frågande till varför det har gjorts. En av dem är Charlotte Despres som bor i närheten av trappan.

– Den här bisarra taggtråden ser helt sjukt ut. Det känns otroligt oproportionerligt att sätta upp sådant mitt i stan. Det ser ut som att det skulle vara någon form av skyddsobjekt, säger hon.

Att det skulle vara för att förhindra klotter är ingenting som Charlotte Despres har hört. Ingen information finns uppsatt om anledningen till skyddsanordningen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Jag vet att man satt upp taggtråd mot fåglar men att göra det mot människor känns inhumant oavsett vad man försöker stänga ute. Jag kan inte tänka mig att det gör någon tryggare.

Skylten som varnar för kameraövervakning varnar för någonting som inte finns. Länsstyrelsen bekräftar nämligen att inget tillstånd för kameraövervakning finns för platsen.

StockholmDirekt har under flera veckors tid sökt fastighetsförvaltaren för att få ett svar på varför taggtråden och skylten satts upp men företaget har inte återkommit.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tre skadade efter vansinnesfärd i innerstan

Nyheter Drograttfylla misstänks ligga bakom olyckan Efter en trafikolycka på Hornsgatan på Södermalm har tre personer förts till sjukhus. En misstänkt drograttfull kvinna ska ha kört in i en husfasad, rapporterar Aftonbladet.onsdag 17/10 19:10

Pekka Heinos klagomål stoppar kyrkklockor

Nyheter Tv-kändisen: "Tystnad är en bristvara i Stockholm" TV-kändisen Pekka Heino tröttnade på störande kyrkklockor. Ett bostadsklagomål senare så har grannkyrkan nu begränsat antalet ringningar.onsdag 17/10 18:42