Fler patruller. Även i området kring Nova får ordningsvakter hålla kvar misstänkta brottslingar. Foto: Mostphotos

Efter stöket: Ordningsvakter på flera platser i Vallentuna

Ordningsvakter kommer att finnas även kring Nova i Tellusområdet, och inte bara i centrum. Samtidigt lägger politikerna en miljon extra på bevakningsinsatser under 2018.

  • Publicerad 08:20, 30 aug 2017

Nu ska även Tellusområdet, från Sports Club till gymnasiet, patrulleras av ordningsvakter. Tidigare har centrum haft besök av vakter. Ordningsvakter har befogenhet att hålla kvar misstänkta brottslingar tills polisen kommer.

För 2018 har politikerna lagt en miljon extra i budgeten för bevakningsinsatser.

– Det här är ett sätt att öka tryggheten där det varit stökigt under våren. Kring Nova, inne på biblioteket och i våra garage, säger Victor Kilén, kommundirektör.

Är det rätt att skattemedel ska gå till sådant som polisen borde sköta?

– Givet är att det bästa vore att polisen fanns i Vallentuna, de ska befinna sig i alla delar av Stockholms län. Men gör de inte det får man lösa det på andra sätt. Vi har väldigt bra samarbete med polisen men hade önskat att de vore här mer, säger Victor Kilén.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ryttarna: "För farligt att rida i trafiken"

Nyheter "Då tar han upp fingret" Allt för få stannar eller ens saktar ner när man ska gå över vägen med sin häst – det menar ryttaren Hannah Byrud.fredag 25/5 15:56

Nya trenden: Tjuvar länsar trädgårdar

Nyheter "Specialiserat sig" Att sno gasoltuber är ett brott som ökar mer och mer i Norrort. Lokalpolisen Jan Berlin menar att även allt fler grillar och gräsklippare försvinner.fredag 25/5 12:03