Entrén mot Stureplan som den enligt förslaget är tänkt att se ut i framtiden. Foto: ADIA

Efter stora protester – mer tid att tycka till om nya Stureplan

Ovanligt många synpunkter. Nu förlänger staden tiden som medborgarna kan tycka till om de så kallade Stureplanerna med två veckor.

  • Publicerad 11:19, 16 jun 2017

Det efter att Joakim Larsson (M) och Björn Ljung (L) la fram en skrivelse i Stadsbyggnadsnämnden om att förlänga samrådstiden som förslaget klubbades. Både majoriteten och bland annat också Kristdemokraterna var med på tåget om att förlänga samrådstiden för Stureplanskvarteret med två veckor.

Anledningen är den stora mängder synpunkter som skickats in.

Krogstriden om nya Stureplan – två imperier på varsin sida

– Eftersom det är ett så stort och kontroversiellt ärende så känns det rimligt att ge tjänstemännen den här tiden att grundligt gå igenom alla åsikter som kommit in, säger Erik Slottner, Kristdemokraternas gruppledare i Stadshuset.

Rekordmånga har tyckt till

Enligt ett pressmeddelande från motståndssidan "Stoppa Stureplanerna" så har det aldrig tidigare inkommit så många synpunkter om ett byggprojekt i Stockholm. Enligt den gruppen har det skickats in runt 4 000 synpunkter, men det är inte bekräftat från staden. Men enligt Erik Slottner är det ovanlig stor respons för ett samråd.

– Jag är inte direkt överraskad över den här responsen. Det är en plats som berör många Stockholmare. Dessutom kan jag uppleva en allmän trötthet hos många kring alla byggprojekt som pågår i city. Däremot finns det ibland en överton i debatten och jag upplever att det förekommer en hel del missuppfattningar, säger Erik Slottner.

Den nya deadlinen är 11 juli.

Östermalmsnytt söker stadsbyggnadskontoret samt stadbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S).

LÄS ÄVEN: NYA BILDER: Så vill Abu Dhabi-bolaget bygga om Stureplan 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Paradise Hotel festar vidare i lya i Stockholm

Nyheter Så säger grannarna Nu festar deltagarna i Paradise Hotel vidare på Hagagatan 54 i Vasastan.måndag 22/10 21:50

Kravet: Gummit i lekparkerna måste bort

Nyheter V: "Farliga för både barns hälsa och miljön" Fallskydd som är gjorda i platsgjuten gummi i stans lekparker är farliga för miljön såväl som barnen och måste tas därför tas bort. Det kräver nu Vänsterpartiet på Södermalm.måndag 22/10 17:56