AVBROTT. På måndagen var många hushåll på Adelsö fortfarande utan el efter söndagens storm. Foto: Mikael Andersson/Mostphotos

Efter stormen: Flera utan el på Adelsö

Runt 6000 hushåll fick sin el klippt av stormen under söndagskvällen och natten. Delar av Adelsö är fortfarande utan el på måndagen.

  • Publicerad 14:12, 10 feb 2020

Stormen Ciara slog mot Mälaröarna strax efter klockan 16 på söndagen. Hårda vindar fick grenar och träd att falla över ledningar och totalt var det 6000 hushåll som påverkades på något sätt under söndagen.

– Under natten stannade vi allt jobb eftersom vi gjorde bedömningen att det inte var säkert för vår personal att arbeta, säger Jonatan Björck, presschef på Ellivio.

"Ett svårlagat fel"

När vindarna mojnade under måndagen började arbetet med att få tillbaka elen överallt. Under måndagen var 87 hushåll på Adelsö fortfarande utan el och prognosen är att det ska vara åtgärdat runt klockan 17.00.

– Det är ett svårlagat fel. Och vi kan inte leda om strömmen utan vi måste laga felet. Men det var 790 hushåll som påverkades av felet från början, så många kunde få tillbaka elen ganska snabbt, säger Jonatan Björck.

Han menar att stormen var lindrigare än tidigare befarat.

– Vi hade beredskap för en stor storm och vi har haft gott om personal som vi har kunnat skicka ut. Men vi var tvungna att vänta tills det mojnat. Kombination av blåsigt väder och mörker är inte rolig, säger han.  

Lastbilssläp välte i dike vid Nyckelby

Nyheter Inga uppgifter om personskador Lastbilssläp gled i diket och rasade in i en hästhage vid Nyckelby i dag. Under perioder var vägen helt blockerad.måndag 17/2 15:26

Ett steg framåt för ny skola i Träkvista

Nyheter Planen: Plats för 900 elever Planen för en ny skola bakom Lidl ser ut att ha fått en skjuts framåt. Men fortfarande maler kommunens kvarnar alldeles för långsamt, menar företaget som vill bygga skolan.måndag 17/2 11:31

Han rappar om Ekerös ljus och mörker

Nyheter Skivsläpp. MC Habit gör comeback på Wrangels väg och debut med fullängdsalbum 90-talets hiphopbeats och rap battles har format hans musik. Men på MC Habits debutalbum finns också minnen från uppväxten på Ekerö, där rasismen var ständigt närvarande.lördag 15/2 7:30