AVBROTT. På måndagen var många hushåll på Adelsö fortfarande utan el efter söndagens storm. Foto: Mikael Andersson/Mostphotos

Efter stormen: Flera utan el på Adelsö

Runt 6000 hushåll fick sin el klippt av stormen under söndagskvällen och natten. Delar av Adelsö är fortfarande utan el på måndagen.

  • Publicerad 14:12, 10 feb 2020

Stormen Ciara slog mot Mälaröarna strax efter klockan 16 på söndagen. Hårda vindar fick grenar och träd att falla över ledningar och totalt var det 6000 hushåll som påverkades på något sätt under söndagen.

– Under natten stannade vi allt jobb eftersom vi gjorde bedömningen att det inte var säkert för vår personal att arbeta, säger Jonatan Björck, presschef på Ellivio.

"Ett svårlagat fel"

När vindarna mojnade under måndagen började arbetet med att få tillbaka elen överallt. Under måndagen var 87 hushåll på Adelsö fortfarande utan el och prognosen är att det ska vara åtgärdat runt klockan 17.00.

– Det är ett svårlagat fel. Och vi kan inte leda om strömmen utan vi måste laga felet. Men det var 790 hushåll som påverkades av felet från början, så många kunde få tillbaka elen ganska snabbt, säger Jonatan Björck.

Han menar att stormen var lindrigare än tidigare befarat.

– Vi hade beredskap för en stor storm och vi har haft gott om personal som vi har kunnat skicka ut. Men vi var tvungna att vänta tills det mojnat. Kombination av blåsigt väder och mörker är inte rolig, säger han.  

De hoppas att fågelskådning ska få ett uppsving på öarna

Nyheter Lokala fågelskådarna vill locka nya medlemmar Corona ställde in det planerade 20-årsjubileumet för Mälaröarnas ornitologiska förening. Nu tror föreningen att samma virus möjligen kan locka fler intresserade att börja fågelskåda.fredag 3/7 13:07

Ekerö kommun trotsar beslut om hemtjänst

Nyheter "Slår hårt mot oss anhöriga" Regeringen lämnade nyligen beskedet att kommuner inte får neka sommargäster hemtjänst. Trots det vägrar Ekerö kommun att ge sommargästen Lennart Stridsberg, som vanligtvis bor på Södermalm, den hjälp...fredag 3/7 11:14

Nu ska polisen bli mer synlig på öarna

Nyheter Stängd mötesplats. Polisen lämnar kommunhuset Efter fyra år läggs polisens kontaktpunkt Ekerö ner. I stället för en fast plats i kommunhuset väljer polisen att söka sig ut för att synas mer utomhus på öarna.måndag 29/6 11:36

Sport

    Senaste numret

    Gilla oss på Facebook

    Stockholm Direkt