Trafikstrul. Gårdagens stopp orsakades av att ett antal skyddsportar i Citybanans tunnlar började ge felsignaler. Foto: Sacharias Källdén

Efter strulet – nu rullar Citybanan igen

Gårdagens signalfel skapade en hel del problem för Stockholms resenärer. Men under onsdagsmorgonen går Citybanan som den ska igen.

  • Publicerad 08:12, 15 nov 2017

Det var vid 15-tiden på tisdagseftermiddagen som ett signalfel medförde att Citybanan varken kunde stanna vid Stockholm City eller station Odenplan. Det fick till följd att många pendeltågsavgångar ställdes in då tågen tvingades samsas på samma spår som SJ:s regionaltåg. En som reagerade med stor ilska på nedstängningen var trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M). 

Nu är dock problemet åtgärdat.

Klockan 05:28 på onsdagsmorgonen meddelade SJ och Trafikverket att Citybanan rullar som vanligt och att den återigen stannar vid både Stockholm City och station Odenplan.

– Den ska gå som vanligt igen. Inga förseningar är noterade och signalfelet är avhjälpt, konstaterar Peter Jakobsson, på Trafikverkets kontaktcenter.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.