Blickar framåt. Stefan Dew och Johan Brunsberg har redan börjat tänka på allsvenskan.

Efter succén - nu måste team Enköping hitta nyförvärven

Bowlingen i Enköping är tillbaka i allsvenskan. Nu måste klubben rekrytera nya spelare.

  • Publicerad 11:37, 17 maj 2017

Succé eller fiasko. Ibland hänger det på en tunn tråd, ibland på åtta käglor. Det var stor dramatik när team Enköping slog ut Vimmerby och återvände till allsvenskan. En gång i tiden var Enköping ett av Sveriges bästa lag. Förra året blev det avancemang till division 1 och nu är man alltså tillbaka i näst högsta serien.

– Superroligt för bowlingen att lyckas igen. Framförallt när det bara är lokala förmågor som är med i laget, säger Stefan Dew som var den som fick dra in de avgörande poängen.

Nu väntar en helt ny sorts utmaning kommande säsong. En utmaning som kräver att team Enköping växer.

– Vi kommer att behöva ett par personer till för att etablera oss. Tittar man på serien vi hamnar i så kommer hälften av lagen bestå av landslagspersoner. Vi får räkna oss som outsiders, säger Dew.

Hur hittar man dessa?

– Det är inte det allra enklaste. Jag hoppas att några vill komma till ett jäkligt glatt gäng som har det roligt tillsammans och som vill utvecklas.

Förutom spelare in behövs det också pengar för att ha möjlighet att kanske träna oftare och åka på de längre resor som det nu blir.

– Enköping är en idrottsstad där många stöttar sitt lokala lag och jag hoppas att även vi är ett av de lag som man vill hjälpa. Men det blir upp till oss att sälja in oss själva, menar Stefan Dew.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kraftig brand i lägenhet i Enögla

Nyheter En lägenhet totalförstördes vid en brand under tisdagskvällen. – Det var en mycket kraftig brand som vi ändå kunde släcka snabbt, säger räddningsledaren Hans Granholm.tisdag 19/6 20:42