Ickelöpning. Ett nytt lopp arrangeras på Söder. Det är strikt förbjudet att springa. Foto: Bajenpartiet/Direktpress

Efter succén – ny ÖL-tävling på Södermalm

Nu har anmälningarna öppnat för ett nytt lopp med fokus på öl. Även denna gång är det strikt förbjudet att springa.

  • Publicerad 19:00, 23 okt 2017

Tidigare i höstas arrangerade Bajenpartiet ”Biraloppet” för att samla in pengar till Hammarby bandy som har det svårt ekonomiskt. Loppet bestod i att man skulle ta sig runt och dricka en stor stark på ett tiotal krogar på Södermalm.

– Vinnaren lyckades genomföra loppet på otroliga 54 minuter, men var tyvärr för överförfriskad för att kunna ta emot priset, säger arrangören Jörgen Hjort.

Biraloppet var en succé och Hammarby bandy kunde inkassera över 50 000 kronor. Nu är det dags igen. Men den här gången är det ett betydligt kortare sprintlopp, ”Upploppet”.

– Nu kör vi en kortare sträcka och hälften så många öl. Tanken är att deltagarna efter målgång ska gå på bandymatch, och det gäller ju att kunna se bollen då, säger Jörgen Hjorth.

NYA LOPPET Drick öl istället för att springa

När anmälningarna till Biraloppet öppnade var trycket så stort att hemsidan kraschade. Det har varit betydligt lugnare den här gången.

– Men vi räknar med att samtliga platser tar slut i veckan. Särskilt eftersom det är löning på onsdag, säger Jörgen Hjort.

Det är fortfarande förbjudet att springa i tävlingen och folk som lättar med båda benen från marken samtidigt diskas direkt.

En väsentlig skillnad är att det nu inte bara handlar om att kunna dricka snabbt, så vid varje krog finns det två frågor som de tävlande måste besvara innan de kan gå vidare.

– Vi vill gynna kunskapen denna gång, det ska inte bara handla om fysik, säger Jörgen Hjort.

Upploppet

När: Lördag 4 november klockan 12,45.

Startar: Med masstart i öltältet vid Zinkensdamm där 250 öl hälls upp samtidigt.

Sedan: Krukan vid Mariatorget, Dovas Hornsgatan och Zinkens krog innan tillbaka för sista öl och målgång i öltältet vid Zinkensdamm igen. Domare kommer finnas på plats på varje krog.

Kostnad: 350 kronor (250 för de som har säsongskort). Då ingår fem öl och biljett till bandymatchen mellan Hammarby och Tillberga.

Anmälan: Sker på Bajenpartiets hemsida

Målsättning: Att samla in minst 25 000 kronor till Hammarby bandy.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.