Möbler och djurkadaver har påträffats vid återvinningsstationen på Vattravägen i Uttran. OBS! Bilden är inte från Uttran. Foto: Mostphotos

Efter tabben – nu måste sopstationen stänga

Om två veckor har boende vid återvinningsstationen på Vattravägen återvunnit sina sista förpackningar. Orsaken? Bygglovet gick ut för tolv år sedan.

  • Publicerad 16:29, 3 apr 2018

Den 17 april har boende i närheten av återvinningsstationen på Vattravägen i Uttran återvunnit sina sista förpackningar där på ett tag. Det sedan en boende i området uppmärksammat företaget och kommunen på att bygglovet gick ut för tolv år sedan.

– Vi har i god tro trott att vi haft ett permanent bygglov för denna station men när så inte visat sig vara fallet behöver vi ta bort stationen medan vi söker nytt bygglov, säger Annika Ahlberg regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

Hon tror att det handlar om att någon stört sig på återvinningsstationen.

Har det varit stökigt kring den?

– Det har varit stökigt vid tillfällen. Men det är inte en av våra stora problemstationer. I det stora hela har det inte varit någon katastrof, säger Annika Ahlberg.

Felslängda sopor fyller stadens papperskorgar

Vad har varit problemet?

– Folk har ställt dit möbler och det har också varit djurkadaver vid ett eller två tillfällen.

Annika Ahlberg uppskattar att det kan ta tre till fyra månader att få ett nytt bygglov beviljat från kommunen. Under tiden hänvisas boende till återvinningsstationen vid Rödstu Hage. För att undvika sopkaos där ska FTI ha extra koll på tömningen.

– Ja, vi kommer följa upp den ordentligt eftersom vi hänvisar folk dit.

Sopberg växte fram i Vårberg

Återvinningsstationer

Återvinningsstationen på Vattravägen i Uttran stänger den 17 april. Då får boende lämna återvunna förpackningar på återvinningen vid Rödstu Hage på Segersjövägen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.