Ur spår. Tåget står kvar och ska snart bogseras bort. Foto: Lotten Engbom

Efter tågurspårningen - räkna med ersättningsbussar

Ett urspårat tåg har ställt till det för Roslagsbanan och dess resenärer. Det är bussar som gäller minst några timmar fram över.

  • Publicerad 09:31, 1 sep 2017

I går, torsdagskväll vid 22.30-tiden, spårade Roslagsbanan ur strax innan Täby Kyrkby.

LÄS MER: Tåg på Roslagsbanan spårade ur i Täby

LÄS MER: Därför spårade tåget ut: ”en allvarlig incident”

Efter det har inga tåg gått mellan Visinge och Kragstalund. I stället har resenärerna fått ta bussar.

– Man beställde ersättningstrafik redan i natt, efter att olyckan skedde, säger Christer Ekelund, kommunikationschef på Arriva.

– Vår trafikledning ska hålla resenärer informerade och försöker få busstrafiken att rulla. Det är SL:s kundtjänst och reseplaneraren man ska gå till i första hand för information. Det är där vi försöker hålla uppdaterat hela tiden.

Det tåg som spårade ur står fortfarande kvar på platsen. Bärgning av tåget ska påbörjas klockan tio på förmiddagen. En kranbil ska lyfta bort tåget från spåret. Till dess är det ersättningsbussar som gäller.

– Det är skador på kontaktledningsstolpen och troligtvis på växeln. Det kommer uppskattningsvis ta ett antal timmar, därefter måste anläggningen besiktigas. Först då vet vi när vi kan vara igång igen, säger Christer Ekelund.

Men att Roslagsbanan, som började gå förra söndagen efter en längre tids uppehåll, redan har problem är inte helt uppskattat bland resenärerna.

– Det är helt sinnesrubbat att det här kan hända. De har precis byggt om, i månader. Det är bara jädrigt irriterande, bussarna är inte kul, säger Anna Marklund, som bor i Täby Kyrkby.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka i Täby - en till sjukhus

Nyheter "Vi kommer utreda" En kvinna fördes till sjukhus tidigare under fredagen efter att ha blivit träffad av en backspegel från en lastbil. Händelsen inträffade i Täby Kyrkby.torsdag 21/6 15:10

Vi är stockholm