Taxi. Ola Eriksson, styrelseordförande i Arboga Taxi. Foto: Fredrik Gustafsson

Efter taxistrulet: "Nästa vecka ska allt fungera"

Bortglömda barn, kraftiga förseningar och körningar som inte ens blivit av. Det blev ingen vidare start för Arboga taxi som från och med förra veckan sköter skoltaxi och färdtjänst i Enköping.

  • Publicerad 09:00, 17 jan 2019

Sedan den 7 januari är det taxibolaget Arboga Taxi som på uppdrag av Enköpings kommun sköter färdtjänst och skolskjuts i kommunen. Och det har inte blivit en smakstart för det Västmanländska bolaget.

Första veckan kantades av problem med stora förseningar och barn som blev bortglömda på skolgårdar. Problem som delvis fortsatt.

Enligt taxibolaget har problemen inledningsvis varit kopplade till ett systemfel.

– Vi upptäckte det på tisdagsmorgonen. Det gjorde att vi fick väldiga problem under dagen. Dagen efter dök vanligare inkörsproblem, såsom ouppdaterade adresser och tider som inte stämde, upp. Efterhand har det blivit bättre, säger Ola Eriksson, ordförande i styrelsen för Arboga Taxi.

När blir ”bättre” bra?

– Nästa vecka. Vi beklagar verkligen det här, och vill be om ursäkt till alla som drabbats.

En tråd har skapats på Facebook av föräldrar som har haft problem med skolskjuts. Där skriver en mamma:

– Hela förra veckan stod vi utan taxi. Gick inte att komma fram på telefon överhuvudtaget. Det var endast fredagens hämtning från skolan och hem som dottern fick taxi. Jag fick lämna och hämta alla andra dagar. Idag kom det ingen taxi på morgonen så jag fick skjutsa till skolan. Hämtningen fungerade dock i dag (måndag)... skriver mamman i ett inlägg.

Det är cirka 130 barn i Enköping som åker skoltaxi.

– Det vi har gjort akut är att vi har en daglig kontakt med taxibolaget. Det ser bättre ut den här veckan, men det finns fortfarande problem, säger Magnus Lindberg, chef för ekonomi och administration på Samhällsbyggnadsförvaltningen.

Vilka påtryckningsmedel har ni gentemot taxibolaget?

– På kort sikt viteskrav för försenade och uteblivna körningar. Jag vill inte på något sätt förringa problemen som varit, men hittills har det gått en vecka sedan vi fick nytt taxibolag. Vi, och jag uppfattar att taxibolaget, vill lösa problemen som uppstått, men vi fortsätter att följa upp för att säkerställa detta, avslutar Magnus Lindberg.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Återsken tillbaka med USA-tema

Nyheter Pop, rap, country och boogie woogie. Bredare än någonsin när showgruppen Återsken tar sig an ”Amazing America”. – Jag tycker att vi har lyckats, säger Marcus Dannvik som i vår arrangerar sin 27...fredag 15/2 8:34