Vallentunas Parisa Liljestrand (M) får ofta höra från väljare att de inte tycker att Anna Kinberg Batra når fram. Foto: Pi Frisk/Agneta Forssen

Efter telefonmötet: Stockholms moderater saknar förtroende för Anna Kinberg Batra

Vallentunas moderater vill att partiledaren avgår. Det samma vill en majoritet av Moderaterna i Stockholmsförbundet, kan Vallentuna Nyheter avslöja. – Jag tycker att Anna är en fantastisk person, men hon når inte fram, säger kommunalrådet i Vallentuna, Parisa Liljestrand.

  • Publicerad 12:53, 23 aug 2017

Den senaste tidens opinionsundersökningar har visat på rekorddåliga siffror för Moderaterna. Nu agerar de lokala moderatpolitikerna i Vallentuna. Under onsdagen har de kommit fram till att de vill att partiledaren Anna Kinberg Batra avgår.

– Det har varit en tuff och svår diskussion. Politik är ytterst en fråga om förtroende och jag har i dagsläget svårt att se att hon ska klara av konststycket som krävs för att övertala väljarna om att Moderaterna är ett regeringsdugligt parti, säger Vallentunas kommunalråd Parisa Liljestrand (M).

Men det är inte bara Vallentunas moderater som diskuterat. Efter dagens telefonmöte har det framkommit att en majoritet av moderata politiker i Stockholmsförbundet saknar förtroende för Anna Kinberg Batra.

– Ja, utan att springa händelserna i förväg för mycket kan jag berätta att det är en majoritet i länet som saknar förtroende för partiledaren, säger Parisa Liljestrand.

Vad är det som inte fungerat med er partiledare?

– Jag tycker att Anna är en fantastisk person, kunnig och påläst, men hon når inte fram.

Vad vill du ska hända nu?

– Det är upp till övriga förbund i Sverige att ta ställning, det är inte säkert att de tycker likadant som i Stockholm. Därefter måste Anna själv försöka tolka det här. Om det blir en ny partiledare är frågan vem det ska bli, och det är ytterst en fråga för valberedningen.

I morse gick Danderyds moderata kommunalråd ut och sade att han saknar förtroende för Anna Kinberg Batra. Efter det intervjuades partiledaren av Aftonbladet:

– Jag tänker inte avgå. Det är Stefan Löfven som ska bytas ut, sade Anna Kinberg Batra.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vallentuna är stadsbornas odlingsoas

Nyheter "Gräver och tar ett glas tillsammans" Till vardags bor de i stan – men på våren är det Lövsättra fritidsby i Vallentuna som gäller för Kikki Svanbäck, Ingrid Andersson och Ingegerd Spjälkeby. Här berättar de om odlingen och...fredag 18/5 17:26