Jimmy Baker (M) avgår som gruppledare. Under sina tio år i Botkyrkapolitiken har han varit en flitig debattör i kommunfullmäktiges talarstol. Foto: Arkivfoto: Johannes Liljeson

Efter tio år i Botkyrkapolitiken - nu lämnar Jimmy Baker M-toppen

Jimmy Baker (M) lämnar sina uppdrag som Moderaternas gruppledare och oppositionsråd.

  • Publicerad 16:22, 1 feb 2018

Moderatledaren, som varit en del av Botkyrkapolitiken i tio år, gav beskedet igår kväll. I ett långt inlägg på Facebook berättar han om sitt beslut.

"Inget lätt beslut, men det känns som att det är dags att ta en paus. Vem vet, jag kanske kommer tillbaka någon gång i framtiden, med nya erfarenheter och ny energi", skriver han.

Tio år i opposition

Under hela sin politiska karriär i kommunen har han suttit i opposition. Han beskriver tiden som lärorik och rolig, men att det också kostat på.

"Kanske lite särskilt när man är Moderat i en röd kommun och dessutom i en kommun som på flera olika sätt har en hel del utmaningar."

Beskedet att Moderatledaren lämnar sina uppdrag kommer med mindre än nio månader kvar till valet den nionde september. Men Baker tror att partiet har bra förutsättningar att göra en stark valkampanj utan honom i ledningen.

"Det känns bra att kunna lämna på topp och ge plats åt ett nytt gäng, och som har goda förutsättningar att göra ett bra valresultat i höstens val, kanske även ett maktskifte, även i Botkyrka!", skriver han.

I topp på valsedeln

Baker dock lämnar inte samtliga politiska uppdrag och partiet. Han kommer att sitta kvar som ledamot i fullmäktige och som ledamot i förbundsstyrelsen och står också kvar på första plats på valsedeln till höstens val. I sitt inlägg tackar han både sitt parti – och även sina politiska motståndare.

"Vi har tampats i talarstolar och på debattsidor, i sammanträdesrummen och i paneldebatter. Ibland med hetta, med hårda och skarpa inlägg, ibland med glimten i ögat - men aldrig med slag under bältet. På ett sätt är vi ju ”kollegor” som vill det bästa för vår kommun, om än med lite olika idéer och handlingsvägar."

Foto: Johannes Svensson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.