Trött. Nasa sover gott hemma i soffan efter det tio dagar långa äventyret. Foto: Privat

Efter tio dygn av oro: Nasa är hemma igen

Minns ni schäfertiken Nasa som skrämdes av smällarna och försvann på nyårskvällen? I natt återfanns hon igen.

  • Publicerad 14:41, 10 jan 2018

Förra veckan skrev vi om 5-åriga schäfertiken Nasa som skrämdes av smällarna och försvann till skogs. Hunden, som bor i Solna, var på besök hos sin dagmatte i Handen i Haninge när hon försvann. Men nu är hon slutligen hemma igen och det är en märkbart lättad matte, Rebecka Åström, som berättar att Nasa återfanns vid 2-tiden i natt.

– Hon hittades i området Skutan i Haninge, ungefär 4-5 kilometer från där hon försvann. Hon har blivit sedd i hela Söderort men de senaste dagarna verkar hon ha hållit sig i samma trakter.

Det var Nasas tidigare husse Fredrik som hittade den saknade schäfertiken. Han och Rebecka har kört skift de senaste fyra-fem nätterna och i natt dök Nasa äntligen upp.

– Det är sådan lättnad att ha henne hemma igen. Jag är så jäkla trött och kan nästan inte beskriva känslan efter att ha levt i en bubbla de här dagarna.

Hur mår Nasa?
– Hon är utmattad, har tappat i vikt och har ömma tassar men annars mår hon bra. Just nu ligger hon och sover i soffan. Jag vill nog helst inte veta hur hon har levt den här tiden, säger hon.

Förra veckan vädjade Rebecka via StockholmDirekt till allmänheten om hjälp att hitta sin hund. Det var en uppmaning som gav resultat.
– Vi har fått så mycket hjälp att det är helt obeskrivligt. Utan folks observationer och tips hade hon inte varit tillbaka nu. Jag har försökt tacka alla, men det är så många och jag hinner inte tacka alla personligen. Men jag vill att alla ska veta att jag är djupt tacksam för varenda samtal och sms.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.