Gillar inte. Lars-Erik Andersson och Anders Forsman är bedrövade.

Efter trädattacken i Täby: "Sätt upp plank!"

Förra veckans artikel om de många träd som av någon fällts i närheten av Rönningesjön har fått många att reagera. Är trädkulisser rätt väg att gå mot dessa skövlingar?

  • Publicerad 15:34, 7 feb 2018

Tidigare i veckan skrev vi om att ytterligare en stor trädattack skett i närheten av Rönningesjön. Totalt har 500 träd tagits bort av någon eller några och där polisen i flera fall misstänkt att det är boende som vill få till en sjöutsikt.

LÄS MER: Attack på träd i Täby – 56 träd fällda utan lov

Reaktionerna från läsare har varit många och hårda mot de anonyma trädskövlarna. På Facebook kommer många förslag för hur man ska få bukt med problemen runt sjön.

"Ersätt med ett stort metallträd med stor fejkad krona" skriver någon medan en annan tycker att man ska gå ännu längre:

"Jag tycker att kommunen ska bygga en 15 meter hög betongmur väldigt nära fastigheterna som (förmodligen...) sågat ner träden. Muren bör även målas rosa, orange och brun o ett oregelbundet mönster på den sida som är vänd mot fastigheterna.
Muren ska också förses med kameraövervakning."

Ett annat motgift har testats i Sydney, en stad som har haft stora problem med trädmord. Där har man på sina håll helt sonika satt upp banderoller som skymmer utsikten och med budskapet om att ett någon på eget bevåg tagit bort ett träd.

Men nej, plank eller en mur är inte aktuellt i Täbys fall.

– Nej, man tittade på det 2014. Men vår ambition nu är att återställa marken till vad det var innan, säger Joachim Quiding, samhällsutvecklingschef på kommunen.

– De flesta i området är överens om att det ska vara en trevlig skog ner mot sjön, då tror jag inte att plank skulle vara så snyggt. Det förstör liksom områdets karaktär.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ett år efter trafikolyckan: "Vill att det kommer ut"

Nyheter Väntar på dom efter rättegång Att sluta cykla var aldrig ett alternativ för Louise Åkerblom efter att hon förra året var med om en allvarlig trafikolycka. Nu väntar domen mot den bilist som är misstänkt att ha förorsakat...onsdag 23/5 15:09

Vi är stockholm