Stopp. Bild från morgonens köer på Norrortsleden. Foto: Privat

Efter trafikproblemen – tunnlarna öppna på Norrortsleden igen

Häggvikstunneln, Löttingetunneln och Törnskogstunneln är nu öppna igen efter trafikavstängningen som pågått sedan klockan 22 igår.

  • Publicerad 07:47, 4 sep 2019

Törnskogstunneln, Löttingetunneln och Häggvikstunneln på väg 265 var på onsdagsmorgonen stängda i båda riktningarna sedan klockan 22 på tisdagen. Detta medförde mycket stora störningar i morgontrafiken.

Trafiken leddes istället om, och avstängningen berodde på tekniska problem.

Tekniskt fel

– Det är de tekniska felen vi letar efter. Det finns ingen belysning, inga signaler. Det är helt enkelt säkerhetssystemen som inte är fungerade och då kan vi inte ha trafik i tunneln, sa Sofia Lindahl, presskommunikatör på Trafikverket, tidigare under morgonen.

Först öppnade Häggvikstunneln och Löttingetunneln, och strax innan klockan 10 var alla tunnlar åter öppna.

Blomdörren ledde Charlotta till Markims kvinnohistoria

Nyheter "Det fanns en själ i huset när vi flyttade hit" Vad döljer sig bakom den blommiga dörren i det gamla huset i Markim? Det visar sig vara en envis konstnärinna som lämnade avtryck i bygden under sin livstid. Charlotta Didriksdotter Sjöberg, som...fredag 13/9 16:24

I Danderyd är varannan bil extra tung

Nyheter 48 procent av bilarna väger mer än 1,5 ton I Danderyd kör knappt varannan person en motorstark bil, åtminstone om man ser till den statistik som länsstyrelsen har tagit fram.fredag 13/9 16:18
Stockholm Direkt