Foto: Sara Ringström

Efter tragedin i Vårby: "Pappa trodde det var en leksak"

Vårby gård sörjer mannen som sprängdes till döds av handgranaten i Vårby gård. ”Min pappa trodde det var en leksak”, säger mannens son till Expressen. På lördag hålls en ljusmanifestation på torget i Vårby gård.

  • Publicerad 17:21, 10 jan 2018

Expressen har talat med sonen till mannen som avlidit.

– Jag förstod ju att han skulle dö någon gång, men jag kunde aldrig tro att det här skulle hända. Att han skulle hitta en granat i Sverige som exploderade och tog hans liv, säger han till Expressen.

Pappans fru, som också var med och skadades i explosionen och nu vårdas på sjukhus har berättat för sonen om dagen.

– Min pappa trodde att det var en leksak som han plockade upp, sedan satte de sig på sina cyklar och kort därpå smällde det, säger sonen till Expressen.

Han beskriver sin far som en varm person full av liv, som alltid försökte hjälpa andra människor. Det är också något som också grannarna i Vårby gård berättat för HuddingeDirekt.

Vårby gård i chock efter explosionen

En Vårbybo sörjer sin döda vän. En minnesplats har växt fram intill platsen där föremålet exploderade och ledde till att en 60-årig man dog. Foto: Sara Ringström

En Vårbybo vi träffar på torget i Vårby gård hade känt mannen i många år.

– Han flydde diktaturen i Chile för att bo i säkerhet och så händer det här. Det här är bortom allt förstånd. Han var en medborgare som inte gjorde en fluga förnär.

Sätrabon Grace Caspers kände till honom genom gemensamma bekanta.

– Vi är ju båda från Chile och man vet vilka alla är, vi har stött på varandra i många år. Och det är bara så hemskt. Vi bor ju i Sverige, här förväntar man sig inte att det ska ligga handgranater på gatorna.

Som många andra har hon fått prata med sina barn efter den tragiska händelsen i söndags.

– Jag och flera andra mammor har pratat om det – tänk om det var ett barn som hade plockat upp granaten? Det är så skrämmande. I morse satt jag med mina barn och sa "snälla, plocka inte upp något från marken. Inte ens en boll", säger hon.

På lördag hålls en ljusmanifestation i Vårby gård centrum klockan 15.00.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.