Brommaplan. Daniel Helldén (MP) är skeptisk till utredningen. Foto: Lisen Gren/Mikael Andersson

Efter utredningen: Brommaplan ska utredas ännu mer

Nyligen presenterades en utredning om hur Brommaplan skulle kunna bli mer lättnavigerad – men en faktisk lösning ligger troligtvis en bit fram i tiden.

  • Publicerad 04:15, 9 jun 2019

Inget av förslagen som ligger nu är optimalt.

I Trafikkontorets utredning om Brommaplan presenterades bland annat en fyrvägskorsning och en ombyggnad av rondellen för förbättrad framkomlighet för bussar.

Så kan Brommaplans trafik förbättras

– Utredningen går igenom ett antal alternativ, men trafikkontoret kommer fortsätta analysera och göra en fördjupande utredning. Inget av förslagen som ligger nu är optimalt, säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd i Stockholm.

Enligt stadens framkomlighetsstrategi ska det göras mer plats för bussar och cyklister, trafiken ska bli mer pålitlig och det ska bli lättare för gångtrafikanter att ta sig fram. Men mycket av utredningens fokus ligger på biltrafiken.

– Om det blir rörigt för bilarna blir det svårt för bussarna. Det är det som gör det komplicerat och här hittar trafikkontoret inte en optimal lösning.

Frågan kommer nu att utredas vidare.

– Vi måste lösa situationen men vi vet inte hur, så vi får fortsätta titta på det, säger Daniel Helldén.

KRÖNIKA: Outbildad fick jag en ovärderlig jobbchans

Krönika Sommaren innan jag började läsa journalistik hade jag lyckats få mitt första reporterjobb. Jag hade genom andra studier varit med i ett studentprojekt och drivit presscentret för skid-SM samma...tisdag 25/6 7:15

Socialnämnden sågar förslag på ombyggnad

Nyheter Arbetsmiljöverket kritiserade Ekgårdens bostäder. Nyligen lämnades ett första åtgärdsförslag in. Socialnämnden gav kalla handen och skickade tillbaka förslaget.tisdag 25/6 6:15