Yes. Sören Sundberg, Georges Barré och Jan-Ove Johansson är glada över öppningen. Foto: Lotten Engbom

Efter vår artikel: deras toaletter öppnas igen

På seniorboendet Kullagränd har ilskan varit stor efter att kommunen valde att stänga toaletterna i gemensamhetslokalerna. Men nu har Täby kommun vänt.

  • Publicerad 14:14, 28 nov 2017

Den 18 oktober skev vi om seniorboendet på Kullagränd, där kommunen låst bottenvåningens toaletter.

– Problemet var i alla fall att det inte var någon som städade toaletterna, och det blev ett tillhåll för missbrukare. Det var allmänna toaletter som ingen tog hand om, sa Jörgen Häfker, bostadsförvaltare på Täby kommun, då.

LÄS MER: Kommunen låste toaletterna – "Boende använde hink"

Den 23 oktober fick hyresgästerna ett brev från Kommunfastigheter där det bland annat stod "Vi ser också över hur vi kan lösa frågan om toaletterna på bottenvåningen".

I fredags blev det gjort - kommunen fick återöppna toaletterna igen för de boende, som nu kan låsa upp toaletterna med en nyckel.

– Det känns ungefär så här: ska jag behöva leva i ett land som inte kan ta beslut i en sådan enkel fråga? Det tog bara en månad från att de skrev det till oss, säger Georges Barré, som bor i huset.

– Men nu känns det som att vi hjälpt kommunen till rätta med ett bra beslut.

"Nu kan du kissa här"

Han poängterar att han inte tycker att de ställt några orimliga krav.

– Det här var bara en praktisk fråga från början och nu har det blivit politik. Vi har inget intresse av det, vi ville bara ha en toalett, säger Georges Barré.

– Och nu behöver du inte kissa innan du kommer, för nu kan du kissa här.

Även Jan-Ove Johansson, en annan boende, är glad.

Känns det skönt nu?

– Det vet jag inte, jag har inte gått än.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Vi är stockholm