Lagade. De trasiga lamporna har lagats. Foto: Sara Ringström

Efter vår artikel: Nu lyser lamporna på Tumba busstorg igen

Nu är det utrett. Det är SL:s ansvar att byta ut de trasiga lamporna på Tumba busstorg. Och nu lyser lamporna. Men var det verkligen SL som fixade dem?

  • Publicerad 17:44, 20 dec 2017

Förra veckan skrev vi om den trasiga belysningen på Tumba bussterminal och om bråket mellan SL och kommunen om vem som ansvarar för att byta ut lamporna.

Då tyckte SL att det var solklart i avtalet att kommunen hade ansvaret, men efter en närmare utredning är det nu motbevisat.

– Jo, det är vårt ansvar. Jag vet inte varför det har varit oklart, det kan ha varit någon otydlighet i avtalet, säger Claes Keisu på SL:s presstjänst som konstaterar att det har varit en svårutredd fråga som man fått lägga många timmar på att reda ut.

"Hoppas att det lyser nu"

Redan förra fredagen åkte SL:s personal ut för att byta lamporna. Men enligt uppgifter som Claes Keisu fått ska man då ha träffat på kommunens personal i färd med att byta ut dem.

– Jag vet inte om det var vi eller Botkyrka kommun som bytte dem till slut. Vår hållplatsansvarig är ledig nu, så du får kolla med kommunen. Vi hoppas att det lyser på Tumbaborna nu i alla fall, säger Claes Keisu.

Före. Såhär såg det ut innan lamporna lagades. Foto: Anna Sjögren

Så vem bytte ut dem egentligen? Efter lite grävande får Anders Öttenius, chef på gata-park-enheten, fram svaret.

– Efter lite detektivarbete visar det sig att kommunens fastighetsdrift bytt ut ljuskällorna. Fastighetsdriften ansvarar för skötsel och renhållning av gångbron och trapphallen, men nya kollegor var inte informerade om gränsdragningen, hälsar Anders Öttenius i ett sms.

Anders Öttenius tror inte att man kan fakturera SL för att man gjort deras jobb.

– Nej, det tror jag inte. SL får rondera och byta lamporna hädanefter.

Inga-Lill Larsson som vi intervjuade i vår första artikel är glad att de nya lamporna är på plats under årets mörkaste dygn. "Betydligt bättre", hälsar hon i ett mail.

BotkyrkaDirekts fotograf på plats på busstorget konstaterar att samtliga lampor nu lyser men att beslysningen fortfarande känns lite skum.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.