Datoteket i Jakobsbergs centrum. Foto: Mikael Andersson

Efter vår artikel: Stor mobiloperatör säger upp avtalet med Datoteket

Förra veckan skrev Järfälla Tidning om hur elektronikåterförsäljaren Datoteket i Jakobsberg anklagas för att ha lurat kunder. Nu säger mobiloperatören 3 upp sitt återförsäljaravtal med butiken med omedelbar verkan.

  • Publicerad 14:00, 30 sep 2016

Samtidigt har en allt tydligare och högst problematisk bild av bolaget vuxit fram, vilket gjort att vi nu har sagt upp vårt avtal.

Den senaste tiden har anmälningarna mot elektronikbutiken Datoteket i Jakobsbergs centrum eskalerat. I förra veckan pratade Järfälla Tidning med flera drabbade personer som oberoende av varandra berättade om hur de på liknande sätt lurats av Datotekets säljare. Butiken anklagas bland annat för oetiska försäljningsmetoder, förfalskade namnteckningar och brott mot ångerrätten.

– Det är rena bedrägerierna, sa Anne Rosenberg, konsumentvägledare i Järfälla då.

"Oacceptabelt"

Efter vår artikel meddelar nu Kamran Alemdar, informationschef hos mobiloperatören 3 Sverige, att de med omedelbar verkan säger upp sitt avtal med Datotekets samtliga butiker – de finns i Jakobsberg, Hässelby gård, Solna, Skärholmen, Märsta, Södermalm, Malmö och Sundsvall.

– Vi har nyligen blivit informerade om att flera kunder har blivit vilseledda av Datotekets säljare på ett oacceptabelt sätt och har därför bestämt oss för att säga upp återförsäljaravtalet med omedelbar verkan. Sättet de drabbade kunderna har behandlats är under all kritik och långt ifrån vad vi på 3 står för, säger han till Järfälla Tidning.

"Kommer försöka hjälpa de som lurats"

Kamran Alemdar uppmanar kunder som lurats in i avtal med 3 genom Datoteket att höra av sig.

– Vi har de senaste dagarna jobbat intensivt med att försöka fånga upp och hjälpa de kunder som drabbats och känt sig vilseledda. Samtidigt har en allt tydligare och högst problematisk bild av bolaget vuxit fram, vilket gjort att vi nu har sagt upp vårt avtal. Vi kommer att försöka hjälpa dem så hög utsträckning vi bara kan och hoppas kunna reparera skadan som har skett.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Planen: Fem nya utegym ska byggas i Järfälla

Nyheter Se hela listan på var de planeras Utegymmen är populära bland många Järfällabor. Sedan tidigare finns det planer på att bygga fem nya – och nu är platserna bestämda. Två av dem blir också senioranpassade.torsdag 21/6 11:24

Växthusvägens rondeller – snyggast i stan?

Nyheter Prisas för sin design Om du har lagt märke till konsten i rondellerna längs med Växthusvägen i Ormbacka, Skälby, är du inte ensam. Konsten vann nämligen ett pris för sin design nyligen.onsdag 20/6 12:18