Datoteket i Jakobsbergs centrum. Foto: Mikael Andersson

Efter vår artikel: Stor mobiloperatör säger upp avtalet med Datoteket

Förra veckan skrev Järfälla Tidning om hur elektronikåterförsäljaren Datoteket i Jakobsberg anklagas för att ha lurat kunder. Nu säger mobiloperatören 3 upp sitt återförsäljaravtal med butiken med omedelbar verkan.

  • Publicerad 14:00, 30 sep 2016

Samtidigt har en allt tydligare och högst problematisk bild av bolaget vuxit fram, vilket gjort att vi nu har sagt upp vårt avtal.

Den senaste tiden har anmälningarna mot elektronikbutiken Datoteket i Jakobsbergs centrum eskalerat. I förra veckan pratade Järfälla Tidning med flera drabbade personer som oberoende av varandra berättade om hur de på liknande sätt lurats av Datotekets säljare. Butiken anklagas bland annat för oetiska försäljningsmetoder, förfalskade namnteckningar och brott mot ångerrätten.

– Det är rena bedrägerierna, sa Anne Rosenberg, konsumentvägledare i Järfälla då.

"Oacceptabelt"

Efter vår artikel meddelar nu Kamran Alemdar, informationschef hos mobiloperatören 3 Sverige, att de med omedelbar verkan säger upp sitt avtal med Datotekets samtliga butiker – de finns i Jakobsberg, Hässelby gård, Solna, Skärholmen, Märsta, Södermalm, Malmö och Sundsvall.

– Vi har nyligen blivit informerade om att flera kunder har blivit vilseledda av Datotekets säljare på ett oacceptabelt sätt och har därför bestämt oss för att säga upp återförsäljaravtalet med omedelbar verkan. Sättet de drabbade kunderna har behandlats är under all kritik och långt ifrån vad vi på 3 står för, säger han till Järfälla Tidning.

"Kommer försöka hjälpa de som lurats"

Kamran Alemdar uppmanar kunder som lurats in i avtal med 3 genom Datoteket att höra av sig.

– Vi har de senaste dagarna jobbat intensivt med att försöka fånga upp och hjälpa de kunder som drabbats och känt sig vilseledda. Samtidigt har en allt tydligare och högst problematisk bild av bolaget vuxit fram, vilket gjort att vi nu har sagt upp vårt avtal. Vi kommer att försöka hjälpa dem så hög utsträckning vi bara kan och hoppas kunna reparera skadan som har skett.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nya sporten: Slåss med lasersvärd

Nyheter SE FILMEN: Dueller i en gymnastikhall långt, långt borta... Hört talas om ludosport? Antagligen inte. Sporten där man slåss med ljussablar som lyser och låter har bara drygt 50 utövare i Stockholm – men bland dem är passionen för ljussvärdsfäktningen stor.fredag 16/11 11:45

Brutalt bilrån mot familj i Stockholm

Nyheter Familj hotades med pistol En familj i Jakobsberg blev under natten väckta av att två personer knackade på dörren till deras bostad. När de öppnade blev de rånade.fredag 16/11 7:49