COMEBACK. Det klassiska haket vid Södra station vill göra comeback. Foto: Andreas Jennische

Efter vräkningen – Söderhaket vill tillbaka

Under mystiska omständigheter försvann det klassiska haket Rosenhof plötsligt från Rosenlundsgatan. Nu finns en chans att de flyttar tillbaka.

  • Publicerad 11:35, 30 nov 2017

I snart tre månader har lokalen på hörnet vid Södra station, där klassiska kvarterskrogen Rosenhof länge vistats, gapat tom. Hyresvärden Stockholmshem har uppgett att man inte vill kommentera anledningen till att krogen försvann, men att man nu jobbar intensivt för att få fram en ny hyresgäst.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Men ägaren till Rosenhof, Adnan Atci, säger nu att hans mål är att restaurangen ska få flytta tillbaka.

– Det är vad jag jobbar för. Jag önskar en dialog med Stockholmshem, men har ännu inte fått något besked.

"Klart nästa år"

Anledningen till att Rosenhof tvingades lämna lokalerna från första början är fortfarande höljd i dunkel. Vare sig Stockholmshem eller ägaren Adnan Atci vill gå in på vad som egentligen har skett.

Mystiska stängningen på Södermalm

Hanna Grön, Stockholmshem, skriver i ett mejl att man "för närvarande arbetar med olika intressenter och kommer att kunna meddela vem som tar över lokalen någon gång under första halvåret nästa år".

På frågan om en comeback för Rosenhof kan bli aktuell, svarar hon: "Vi har haft en lång dialog med lokalhyresgästen, men det är ännu inte klart vilken verksamhet som tar över lokalen".