Efterlyst dök inte upp för att avtjäna fängelsestraff

En kvinna skulle nyligen ha inställt sig på Färingsöanstalten för att avtjäna sitt straff i ett uppmärksammat fall. Men hon dök inte upp. Nu har kriminalvården efterlyst henne.

  • Publicerad 06:15, 24 maj 2019

Den 33-åriga kvinnan fälldes i fjol för medhjälp till brott mot griftefriden efter att en tvåbarnsmamma hittats inmurad i betong i Upplands Väsby.

Enligt nyhetsbyrån Siren skulle kvinnan, som är dömd till ett års fängelse, ha inställt sig på anstalten Färingsö men har inte påträffats, skriver myndigheten. Kvinnans pojkvän dömdes till ett år och åtta månaders fängelse i samma fall.

Kriminalvården bekräftade förra veckan för Siren att efterlysningen, utfärdad den 6 maj, då fortfarande var aktuell. 33-åringen har eftersökts av polis, men utan resultat.

Har sökt ersättning

Hon dömdes i målet för att ha hjälpt den medåtalade mannen på olika sätt, bland annat med att köpa in den betong som användes under brottet i november 2015.

Paret har samtidigt sökt ersättning av staten för att ha suttit häktade för brottsmisstankar i fallet som sedan lagts ned. I mannens fall handlar det om mordmisstankar, och för den 33-åriga kvinnans del om skyddande av brottsling. Den ansvarige åklagaren har yttrat sig till Justitiekanslern (JK) och avstyrkt deras ansökningar, som JK nu ska besluta om.

Det var i november 2015 som den 29-åriga tvåbarnsmamman från Kallhäll försvann. Några månader senare hittades hon död, ingjuten i ett betongblock i ett skogsområde i Upplands-Väsby.

Fortfarande kritiskt tillstånd efter våldsamt bråk

Nyheter Tillståndet för offret är fortfarande mycket allvarligt en månad efter det våldsamma bråket i en villa i Knalleborg. Två personer sitter häktade misstänkta för händelsen.lördag 15/6 1:15

Rotary hyllar ungdomsverksamhet

Nyheter Rotarys Ekeröavdelning vill stötta verksamheter som jobbar för ungdomar. I år föll valet på Mälaröarnas motocrossklubb, som i veckan fick sitt stipendium.fredag 14/6 7:15