Efterlyst dök inte upp för att avtjäna fängelsestraff

En kvinna skulle nyligen ha inställt sig på Färingsöanstalten för att avtjäna sitt straff i ett uppmärksammat fall. Men hon dök inte upp. Nu har kriminalvården efterlyst henne.

  • Publicerad 06:15, 24 maj 2019

Den 33-åriga kvinnan fälldes i fjol för medhjälp till brott mot griftefriden efter att en tvåbarnsmamma hittats inmurad i betong i Upplands Väsby.

Enligt nyhetsbyrån Siren skulle kvinnan, som är dömd till ett års fängelse, ha inställt sig på anstalten Färingsö men har inte påträffats, skriver myndigheten. Kvinnans pojkvän dömdes till ett år och åtta månaders fängelse i samma fall.

Kriminalvården bekräftade förra veckan för Siren att efterlysningen, utfärdad den 6 maj, då fortfarande var aktuell. 33-åringen har eftersökts av polis, men utan resultat.

Har sökt ersättning

Hon dömdes i målet för att ha hjälpt den medåtalade mannen på olika sätt, bland annat med att köpa in den betong som användes under brottet i november 2015.

Paret har samtidigt sökt ersättning av staten för att ha suttit häktade för brottsmisstankar i fallet som sedan lagts ned. I mannens fall handlar det om mordmisstankar, och för den 33-åriga kvinnans del om skyddande av brottsling. Den ansvarige åklagaren har yttrat sig till Justitiekanslern (JK) och avstyrkt deras ansökningar, som JK nu ska besluta om.

Det var i november 2015 som den 29-åriga tvåbarnsmamman från Kallhäll försvann. Några månader senare hittades hon död, ingjuten i ett betongblock i ett skogsområde i Upplands-Väsby.

De hoppas att fågelskådning ska få ett uppsving på öarna

Nyheter Lokala fågelskådarna vill locka nya medlemmar Corona ställde in det planerade 20-årsjubileumet för Mälaröarnas ornitologiska förening. Nu tror föreningen att samma virus möjligen kan locka fler intresserade att börja fågelskåda.fredag 3/7 13:07

Ekerö kommun trotsar beslut om hemtjänst

Nyheter "Slår hårt mot oss anhöriga" Regeringen lämnade nyligen beskedet att kommuner inte får neka sommargäster hemtjänst. Trots det vägrar Ekerö kommun att ge sommargästen Lennart Stridsberg, som vanligtvis bor på Södermalm, den hjälp...fredag 3/7 11:14

Nu ska polisen bli mer synlig på öarna

Nyheter Stängd mötesplats. Polisen lämnar kommunhuset Efter fyra år läggs polisens kontaktpunkt Ekerö ner. I stället för en fast plats i kommunhuset väljer polisen att söka sig ut för att synas mer utomhus på öarna.måndag 29/6 11:36

Sport

    Senaste numret

    Gilla oss på Facebook

    Stockholm Direkt