Jocke Berg och Efva Attling. Foto: Eva Dahlgren

Efva Attling och Jocke Berg i ny konstnärs-hub

En av Sveriges största formgivare, Efva Attling, har startat en konstnärs-hub med fokus på Högdalen. Gästdesigner är Jocke Berg från Kent.

  • Publicerad 14:31, 6 sep 2019

Artisten och smyckesdesignern Efva Attling har startat en ny hub som hon kallar för the Högdalen. Det kan beskrivas som ett nav för konstnärer som jobbar med olika konstformer – smycken, foto, möbler och mode för att nämna några områden. 

– Jag kände att jag ville göra nåt kul som inte bara är jag och mig, utan där jag kan bjuda in och pusha nya talanger. Då föddes den här iden, säger hon.     

Jocke Berg designar smycken

The Högdalen är ingen fysisk butik utan består av en hemsida, thehogdalen.com, och just nu en tillfällig pop up-butik på Bellmansgatan på Södermalm. En person som kopplats till projektet är Jocke Berg, sångare och gitarrist i bandet Kent. Han har designat smycken som nu säljs på thehogdalen.com.

– Jag är ett Kent-fan och har frågat honom tidigare eftersom jag vet att han är intresserad av smycken. Nu äntligen hade han tid och ville skapa en kollektion, det är jättekul, säger Efva.

Att det blev just Högdalen har att göra med att Efva Attling, idag boendes på Söder, är född och uppväxt i Högdalen, på Harpsundsvägen och Skebokvarnsvägen.

– Vi bodde fem barn – jag var nummer ett i ligan av enbart döttrar – och mamma och pappa i en tre-rummare. Det funkade.     

Högdalen-koppling

En ambition är att en del av de som kopplas till The Högdalen bor eller verkar i Söderort, enligt Efva, och att vissa produkter kommer därifrån.

– Vi får se, det är så pass nytt ännu. En gäst som jag kommer att samarbeta med är Daniel Beijner från Salong Betong i Högdalen.

Planer finns också på att låta en fotograf ta fina bilder på Högdalens t-banestation som kan säljas som posters, enligt Efva. Allt som händer kommer att synas på deras sajt thehogdalen.com.

Tillfälligt showroom för nya huben The Högdalen ligger på Bellmansgatan 26, öppet till och med onsdag 11 september. Foto: The Högdalen-team

Enskede har fått ny butik – och mötesplats

Nyheter Kokboksförfattare och kolakokerska slår sig ihop Enskede har fått en ny, superlokal diversehandel. Det är Enskedeborna Hanna Franzén och Fanny Bergenström som tagit över Mostrarnas lokal i Enskede.måndag 20/1 20:00

Såhär kan Söderorts nya idrottshall se ut

Nyheter Idrottshall och skola byggs samtidigt Den nya idrottshallen som planeras vid Bolidenplan byggs i två våningar intill en helt ny F-9-skola. Platsen är grönområdet precis norr om rondellen.måndag 20/1 17:00