En skylt med ett tydligt meddelande och Huddinge kommuns logga sattes förra veckan upp vid eken. "Fällning av eken inställd", stod det. Men skylten var falsk.

Eken i Gladö fälld trots protester

Arga Gladö kvarns-bor har i veckan höjt sina röster mot kommunens planer på att fälla en flera hundra år gammal ek för att göra plats för en vändplan. Men protesterna var förgäves.

  • Publicerad 11:33, 8 feb 2018

De senaste veckorna har protester höjts mot kommunens plan att fälla en gammal ek vid Nyboviksbadet i Gladö kvarn. Det är en flera hundra år gammal ek med en karaktäristisk vid krona.

– Eken är viktig för den biologiska mångfalden, och kan stå i 500 år till. Och nu huggs den ner, för att bussen ska fram under några år, sade Gladö kvarns-bon Agneta Cottin till Mitt i Huddinge.

Förra veckan sattes en skylt med kommunloggan upp som sade ”Fällning av eken inställd”. Då spreds en glädjevåg i Gladö kvarns lokala Facebook-grupp.

Men skylten var förfalskad. På tisdagen fälldes eken.

Men alla är inte missnöjda. Eken fälls för att göra plats för en ny cirkulationsplats där en buss ska kunna vända.

”Vi har inte haft buss i området på 3 år snart, är det inte dags att vi får tillbaks den?😳. Med alla överklagande så blir det aldrig klart”, skrev en boende i området på Facebook.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.