VÄNTAR. I juni lämnas ansökan in om bygglov på Slagarvägen. Foto: Daniel Cannervik

Ekerö bostäder om bygge: ”Det är en kritisk period”

En entreprenör ligger i startgroparna för bygget av hyresrättslägenheterna på Adelsö. Ekerö bostäder hoppas att spaden kan sättas i marken under hösten men ännu är inte bygglovet beviljat.

  • Publicerad 10:09, 22 aug 2017

Det är en kritisk period nu. Om vi får bygglov ganska snart så kan entreprenören börja med markarbeten under hösten.

Tidigt i somras lämnade Ekerö bostäder in en ansökan om bygglov. Det gäller 34 lägenheter på Slagarvägen, ett stenkast från färjeläget på Adelsö.

– Det är framförallt tvåor och treor som byggs, i tio stycken enplans- och tvåplanshus, säger Anders Ranefall, avgående tillförordnad vd på Ekerö bostäder.

Under 2018 ska lägenheterna stå färdiga för inflyttning. Kontrakt har skrivits med entreprenören Astel från Estland och bygget kommer ta cirka tio månader. Men ett definitivt datum för byggstart finns ännu inte.

– Det är en kritisk period nu. Om vi får bygglov ganska snart så kan entreprenören börja med markarbeten under hösten. Men om det dröjer några månader så hamnar byggstarten när det finns risk för snö, och då är det möjligt att det inte kör igång förrän i februari-mars. Därför är det väldigt svårt att säga när byggstarten blir, säger Anders Ranefall.

LÄS ÄVEN: Boende kritiska till små hyresrätter på Adelsö

Planen för Slagarvägen har tidigare fått kritik från den intilliggande bostadsrättsföreningen Lillängen. Föreningen önskade enplanshus och en större blandning på lägenhetsstorlekarna, med fler större lägenheter.

Till viss mån har den plan som nu lämnats för bygglov förändrats utifrån den kritiken, menar Anders Ranefall. Det blir färre ettor än ursprungligen planerats. Men att bara bygga enplanshus skulle göra lägenheterna dyrare.

– Vi vill kunna erbjuda en acceptabel hyresnivå. Dessutom vill vi göra allt för att öka vårt bostadsbestånd och kunna erbjuda den rekordlånga bostadskön fler lägenheter, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KRÖNIKA: VM-feber från förr betingar ny festyra

Nyheter Jag är inte en hejare varken på lagsport eller bollsport, men när det drar ihop sig till VM i herrfotboll då dyker det ändå upp en yrvaken supporter i mig. Kanske är det ett resultat av den varma...torsdag 21/6 14:13

Midsommar på Mälaröarna - här kan det firas

Nyheter Sill, sju sorters blommor och groddans. Snart är det dags igen. Här är några ställen där du kan midsommarfira lokalt.torsdag 21/6 14:09

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter