Ekerö centrum får ny restaurang i höst

I över två månader har Kingswoods gamla lokal stått tom. Men nu står det klart vad det ska bli. Till hösten flyttar en känd restaurangkedja in.

  • Publicerad 06:15, 18 jun 2019

Vi har velat öppna i någon kringförort och det kommer hända mycket i Ekerö centrum.

I månadsskiftet mars-april stängde Annika Sandquist sin inredningsbutik Kingswood i Ekerö centrum. Sedan dess har lokalen stått tom.

Annika Sandquist bytte samtidigt jobb och blev fastighetsförvaltare hos Elisby, som är Ekerö centrums fastighetsägare.

Förra veckan blev det klart vad som kommer att hända med lokalen. I höst öppnar restaurangen Poké burger. Bakom krogen står bland andra Gällstaöbon Roger Elfner och Jerry Forsberg.

– Vi vill ha lite ”fun dining”. Lättsamt med bra råvaror för en bred publik. Det blir allt från burgare till pokébowl, som är lite nyttigare, och smårätter, säger Jerry Forsberg.

Har krogrutin

De båda har lång erfarenhet från olika delar av krogbranschen och Roger Elfner känner att behovet av en kvarterskrog har funnits och tror att läget är bra.

– Jag och Jerry är här varje helg. Vi har velat öppna i någon kringförort och det kommer hända mycket i Ekerö centrum, säger han.  

Företaget har liknande restauranger i Alvik, innerstan och Norrtälje. Dessutom finns planer på att öppna fler framöver.

Den 1 juli får de tillträde till lokalen och efter renoveringar hoppas ägarna kunna slå upp dörrarna och välkomna gäster i september.

Kompletterar

Enligt Annika Sandquist har det främst varit restauranger som har visat intresse, men Poké burger var den som passade önskemålet bäst.

– Poké burger kommer att komplettera de matställen som finns i Ekerö centrum, säger hon.

Hon tror starkt på etableringen av en ny restaurang i centrum.

– Vi är jätteglada för det här. Vi tror att det kan ge centrum något välbehövligt, säger Annika Sandquist.

Skön sommar!

Nyheter MälaröDirekts redaktion har just nu sommarledigt och önskar alla läsare en riktigt härlig sommar. Vi är tillbaka i början av augusti. Ha en härlig sommar till dess.onsdag 3/7 16:00

KRÖNIKA: Er ilska tär på oss – men fortsätt med det

Krönika Ni kanske tycker att vi verkar hårdhudade och kalla. Att vi kör på liksom, redo att gå över lik för ett scoop. Mer konfliktsökande än konflikträdda. Men nja, det där stämmer inte riktigt. Nu talar...tisdag 2/7 8:15

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt