Ekerö centrum får ny restaurang i höst

I över två månader har Kingswoods gamla lokal stått tom. Men nu står det klart vad det ska bli. Till hösten flyttar en känd restaurangkedja in.

  • Publicerad 06:15, 18 jun 2019

Vi har velat öppna i någon kringförort och det kommer hända mycket i Ekerö centrum.

I månadsskiftet mars-april stängde Annika Sandquist sin inredningsbutik Kingswood i Ekerö centrum. Sedan dess har lokalen stått tom.

Annika Sandquist bytte samtidigt jobb och blev fastighetsförvaltare hos Elisby, som är Ekerö centrums fastighetsägare.

Förra veckan blev det klart vad som kommer att hända med lokalen. I höst öppnar restaurangen Poké burger. Bakom krogen står bland andra Gällstaöbon Roger Elfner och Jerry Forsberg.

– Vi vill ha lite ”fun dining”. Lättsamt med bra råvaror för en bred publik. Det blir allt från burgare till pokébowl, som är lite nyttigare, och smårätter, säger Jerry Forsberg.

Har krogrutin

De båda har lång erfarenhet från olika delar av krogbranschen och Roger Elfner känner att behovet av en kvarterskrog har funnits och tror att läget är bra.

– Jag och Jerry är här varje helg. Vi har velat öppna i någon kringförort och det kommer hända mycket i Ekerö centrum, säger han.  

Företaget har liknande restauranger i Alvik, innerstan och Norrtälje. Dessutom finns planer på att öppna fler framöver.

Den 1 juli får de tillträde till lokalen och efter renoveringar hoppas ägarna kunna slå upp dörrarna och välkomna gäster i september.

Kompletterar

Enligt Annika Sandquist har det främst varit restauranger som har visat intresse, men Poké burger var den som passade önskemålet bäst.

– Poké burger kommer att komplettera de matställen som finns i Ekerö centrum, säger hon.

Hon tror starkt på etableringen av en ny restaurang i centrum.

– Vi är jätteglada för det här. Vi tror att det kan ge centrum något välbehövligt, säger Annika Sandquist.

Härligt engagemang när vi ber om åsikter

Krönika Ni läsare är faktiskt det bästa med det här jobbet. Det kan låta inställsamt, men är helt sant. Att göra en artikel, enkät eller krönika som väcker era reaktioner är stor del till att jag trivs så...tisdag 8/10 8:15

Trolleriföreställning på Barnens eget bibliotek

Nyheter När Kalle Nilsson fick i uppdrag av sin chef att göra en föreställning som går att förstå utan språk skapades trolleriföreställningen ”Illusionistens assistent”. Den 13 oktober går den att se på...tisdag 8/10 7:15

Sportigt häng när kyrkan bjuder på kvällsaktivitet

Nyheter En lördag per månad arrangerar Färingsö Församling olika event. Projektet ”Plattform Stenhamra” vänder sig till ungdomar som fyllt 15 år. Nästa gång erbjuds midnattsfotbollsturnering i...tisdag 8/10 6:15